Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

37 Responses to Mare bucurie în cer și pe pământ !!!!!!!!!!!!

 1. Iulia says:

  Amin!

 2. BALTAG LICĂ says:

  Doamne ajută la decizii drepte și la o organizare bună mult așteptată a micii turme a lui Hristos ! Suntem alături de dv. Părinte Ciprian. Doamne ajută (din nou) !

 3. parascheva says:

  „Lumineaza-ne pe noi, Doamne, cu poruncile Tale si cu bratul Tau cel inalt; pacea Ta da-ne-o noua, lubitorule de oameni.”

 4. Ortodox says:

  Nu inteleg de ce in comunicate care provin din manastiri, nu semneaza si monahii simpli. Imi pare un fel de clericalism si nu mi se pare corect. De ce comunicat doar al preotilor? Ce fel de obsti sunt acestea? Cum nu mi se pare corect nici nou infiintatul organism al intaistatatorilor.

  • admin2 says:

   Au semnat preoții, pentru că ei au întrerupt pomenirea. Monahii, monahiile și mirenii se încadrează la categoria celor care întrerup comuniunea de rugăciune cu ereticii (nu mai participă la slujbele lor). Nu e nici un clericalism.

 5. Carmen says:

  Slava Tie Doamne , Slava Tie!
  Amin.

 6. Maximos says:

  Dumnezeu niciodata nu se lasa batjocorit. Aflam din Istoria Bisericii ca, toti cei care au incercat sa-L batjocoreasca si-au agonisit acest stih din Psaltire : ”Pierit-a pomenirea lui cu sunet !” Iar in cazul D-lui Chirila si a ”proiectului sau de rezolutie”, se pare ca bumerangul pe care el insusi l-a aruncat nu si-a gresit tinta, ci l-a lovit, dupa cum era de asteptat, in madularul care i-a produs aceasta inselare (sau poate viclenie), adica in cap, sediul ”intelepciunii lui sclipitoare”. Sa se rusineze si cei care s-au lasati prostiti si inselati de acesta, sau, daca au smerenie, sa-si recunoasca greseala si sa se pocaiasca. Iertati-mi va rog indrazneala, mahnirea dar si bucuria pentru faptul ca ”Dumnezeu nu se lasa batjocorit”!

 7. Maximos says:

  Asa este Parintele meu, cu totii gresim, iar atunci cand ne dam seama de asta, ne cerem iertare si ne pocaim. Insa nepocainta are radacini arianiste, nestoriene, iar mai recent cazul Mitr.Nicolae Corneanu, care dupa ce s-a impartasit la ereticii uniati si nedorind pocainta, s-a demonizat, chiar daca Sinodul BOR ”luand act de pocainta lui (inexistenta), l-a iertat”. De aceea ultimii ani de viata nu a mai avut nicio aparitie publica. Asadar, de-ne Doamne pocainta si smerenie si smulge de la noi indreptatirea cea demonica !!!

 8. admin2 says:

  Oui.

 9. Emil Baciu says:

  Slavă Ție, Doamne, slavă Ție !!!
  Mărturisesc că îmi doream foarte mult o astfel de veste, întrucât inoportunul „proiect de rezoluție” adusese multă frământare și neliniște și mâhnire în sufletele noastre. Nădăjduiesc că cei care și-au afirmat sprijinul sau au semnat, vor reveni în unitatea de cuget ortodox, fie ei preoți, monahi sau mireni, astfel încât să urmăm neabătut, cu toții, învățăturii Sfinților Apostoli și Sfinților Părinți.
  Chiar o mare bucurie !
  Mulțumim Ție, Doamne Iisuse Hristoase, mulțumim !!!

 10. admin2 says:

  Și Sfântul Grigorie Teologul. Nici el nu ne lasă.
  Doamne ajută!

 11. Maximos says:

  Urmariti si minunati-va de acest semiarian-neoecumenist, teolog al duhurilor arhiconice MSC alias Maria Petrariu, chipurile semnatara articolului, cat si autorul majoritatii comentariilor postate sub diferite nume. Ii veti recunoaste stilul instigator si denigrator.
  http://ortodoxinfo.ro/2018/01/18/scrisoare-unei-credincioase-din-radeni-proiectul-de-rezolutie-ne-reprezinta-pe-noi-pe-marturisitorii-de-rand/comment-page-1/#comment-27672

  • admin2 says:

   Mai bine ocolirea totală a site-ului respectiv, pentru a avea o șansă la mântuire, întru pace sufletească și bucuria lui Hristos.
   Redacția

 12. Mihai says:

  De ieri au început și săptămâna spurcăciunilor, Varlam ,, cuvânt de învățătură” la ,, catedrala” papistă

 13. iovita vasile says:

  Parinte Ciprian, imi dati dreptul la o postare?

  • admin2 says:

   Cu mare drag, părinte Vasile, după ce ascultați cuvântul rostit azi (vedeți articolul postat acum), preluat de la (http://romanortodox.info/predica-parintelui-ciprian-ioan-staicu-la-duminica-vamesului-si-a-fariseului/)cu elemente clare din învățătura Sfântului Maxim Mărturisitorul, în legătură cu „părtășia la erezie” și cu „invaliditatea Tainelor.”
   Sărutmâna.
   Din păcate, am făcut o eroare, neintenționată, și am citit Evanghelia de Duminica viitoare, căci a fost tipărit în Evanghelia (de altfel nouă, cumpărată de la Târgoviște) cu numărul greșit – Duminica a 32-a.

 14. Iustina Antoanela Bacosca says:

  Doamne, ajuta! DUHUL SFANT SA FIE, la viitoarea sinaxa, CU PREOTII NEPOMENITORI! AMIN! AMIN! AMIN! Mare este Dumnezeu!

 15. Doamne ajuta!
  Dumnezeu si Maica Domnului sa va întărească in marturisirea adevarului si nădăjduiesc că în duh de pace sa îmbrățișam cu TOTII adevărul fără de nici o inovație s-au altfel de interpretări decât cele predanisite noua.

 16. Mihail says:

  Siteul pentapostagrama.gr titreaza: “Pas cu pas împlinirea profețiilor: turcii închid apele Eufratului cu barajul de la Illisos… În timpul proiectului turcesc GAP din sudul țării, au fost construite 22 diguri pe râurile Tigris și Eufrat, cu care Turcia controlează pe deplin fluxul de apă care trece prin Siria, Irak și Iran. Aceste țări sunt puternic dependente de fluxul celor două râuri. Proiectul GAP este un consorțiu al Turciei, al SUA, al Germaniei și al Israelului, care dorește să furnizeze Turciei două milioane de hectare de culturi și să mărească producția de energie electrică cu 7.500 de megawați…… profetea Gheronda Paisios și așa mai departe ……”
  ” (traducere google)
  – link https://www.pentapostagma.gr/2018/01/βήμα-βήμα-η-εκπλήρωση-των-προφητειών-ο-2.html