Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Mărturisirea ortodoxă de credință nu are voie să se schimbe, căci Hristos este Unul și Același, la fel și Biserica Lui

Este vremea neo-ecumenismului

12 Responses to Mărturisirea ortodoxă de credință nu are voie să se schimbe, căci Hristos este Unul și Același, la fel și Biserica Lui

 1. Mihai says:

  Este vremea Mărturisirii fara doar și poate, trăim vremuri pe care le trăim, și cu atît mai mult trebuie să ai trezim și pe alți

  • admin2 says:

   Sunt gata… (Romani 1, 15; Faptele Apostolilor 21, 3)

   Gata de slujire, gata de suferinţă, gata să-şi dea viaţa, ia­tă pentru ce se pregătea Apostolul Pavel! Să dea Dumnezeu să ne arătăm şi noi pregătiţi pentru toate acestea, după voia lui Dumnezeu. Apostolul nu avea ezitări, nu cerea sfatul nimănui, nu umbla să obţină aprobări, nu cădea la învoia­lă cu propria-i conştiinţă, nu se arăta nehotărât, pe ce drum să meargă. Viaţa i se înfăţişa ca o perpetuă nevoinţă, la care răspundea fără şovăire: „Sunt gata!”
   Să intri în inima lumii păgâne, să te angajezi de unul sin­gur într-o luptă corp la corp cu păgânătatea, nu era o treabă uşoară! Dar n-a stat în cumpănă nicio clipă în faţa acestei nevoinţe, spunând „din parte-mi sunt gata să vă vestesc Evan­ghelia şi vouă, celor din Roma” (Romani 1,15), gata să ducă la îndeplinire totul, pentru a face voia lui Dumnezeu.
   Ierusalimul era atunci locul unde cei ce urmau lui Hris­tos erau supuşi la chinuri şi, totuşi, înfruntând primejdia, Pavel se arăta gata „să moară în Ierusalim, pentru nume­le Domnului Iisus” (Faptele Apostolilor 21, 13). Iar atunci când s-a aflat faţă-n faţă cu moartea, s-a arătat gata să-şi pună viaţa chezăşie pentru convingerile sale. Suprema tră­sătură de caracter a Apostolului Pavel este tocmai aceasta: hotărârea de a merge în întâmpinarea datoriei sale, cu preţul oricărei suferinţe şi chiar cu preţul vieţii.
   Să dea Dumnezeu să avem parte de o asemenea hotărâ­re! Să-mi dea Dumnezeu şi mie a tinde cu bucurie să Te ur­mez, Doamne, oriunde, să împlinesc, neobosit, voia Ta, cu neslăbită râvnă. Să-Ţi fiu ascultător, chiar dacă mă voi afla în situaţia de a mă despărţi de munca mea de acum, sau voi ajunge să nu mai fiu în stare de nimic. Iar când îmi va bate ceasul morţii, fă să pot fi gata să las tot ce-mi este scump în mâinile Tale, să năzuiesc din toată inima spre Tine, să-mi încredinţez sufletul iubirii Tale!
   Sursa: „Fiecare zi, un dar al lui Dumnezeu: 366 cuvinte de folos pentru toate zilele anului”, Editura Sophia, 2008

 2. Carmen says:

  AMIN!

 3. Andrei says:

  AMIN

 4. admin2 says:

  Iustin să rămână acasă să se roage.
  Noi mergem la luptă, cu Hristos în inimi.
  Detalii mâine seară.

 5. gheorghe din brasov says:

  Astazi rasfoind Sfanta Biblie, intamplator am ajuns la Daniel cap. 6 „DANIEL IN GROAPA CU LEI” Sa fie intamplare ? Bunul Dumnezeu le randuieste pe toate ! AMIN .AMIN. AMIN.

 6. adriana says:

  Părinte Ciprian,sunteți sigur că părintelui Zisis i s-a dat traducerea corectă a rezoluției? Am mari semne de îndoială.

 7. BALTAG LICĂ says:

  Dacă tot a făcut cineva aici referire la Proorocul Daniel, doresc tuturor apărătorilor dreptei credințe ortodoxe să fie în toată viața lor precum Proorocul Daniel în groapa cu lei. Să nu uităm vreodată că fără dreapta credință suntem nimic, iar cu dreapta credință chiar de vom fi socotiți nimicuri, Hristos suntem(conform celei de-a 9-a Fericiri). Succes Părinte Staicu Ciprian Ioan la sinaxă ! Doamne ajută !