Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

„Prietenii” folosesc orice metode de manipulare, cum le poruncește stăpânul lor întunecat

Scriu acest mic articol dintr-o datorie sfântă față de cei care luptă sincer cu erezia ecumenistă, dar sunt atacați mișelește, cu metode tehnologice.

Printre alte metode de manipulare este și cea prin care cineva trimite pe un site ortodox un comentariu, dar din cauza vicleniei și lașității sale nu se semnează, nici nu folosește un „nume” format din litere și cifre (în căsuța care îi cere să specifice acest lucru), ci folosește numele real al unui om care s-a îngrădit de erezie. Iar ca să fie mai convingător, în căsuța în care trebuie pus mailul, pune mailul persoanei pe care vrea să o facă de râs.

Concret, prietenul meu drag, Cristian-Nicolae Bucuroiu, a devenit victima acestor lași, trimițându-se „în numele lui”, dar fără voia lui, și atașată adresa cu mailul lui comentarii pline de injurii pe diferite site-uri ortodoxe. Cristian este un om demn, iubitor de Hristos și spune mereu adevărul, neavând nevoie să jignească sau să înjure pe cineva pentru a fi convingător, așa cum apare în mesajele puse pe seama lui.

Oricine îl cunoaște personal pe Cristian știe și poate da mărturie despre sufletul lui de mare român și de ortodox insuflat de simțul datoriei față de Hristos, până la capăt, fără compromisuri, spre slava lui Dumnezeu.

Și pe mine m-au acuzat de IP-uri false, de ascunsul în spatele altor nume etc. Iar când am oferit dovezile ce surpau asemenea acuzații, s-au făcut că plouă și au trecut mai departe.

Rușine să le fie manipulatorilor și Dumnezeu să le stea împotrivă!

pr. Ciprian Staicu

25 Responses to „Prietenii” folosesc orice metode de manipulare, cum le poruncește stăpânul lor întunecat

 1. Adrian tg m says:

  Parinte dar patriarhia si toate institutiile de manipulare a maselor au oameni platiti din bani publici ca sa faca asta ,sa dezbine crede-ti ca lui Danut ii covine atitudinea noastra ?

  • admin2 says:

   Nu știu cine o face, dar eu nu puteam să rămân impasibil la atacul asupra prietenului meu!

 2. Andrei Grosu says:

  Cristian este un baiat deosebit, nu l-am auzit odata sa spuna ceva rau de altcineva. Rusine sa le fie falsificatorilor, nu stiu ce sa mai faca sa impresioneze.

 3. Minunata poezie…., Doamne slava Tie!

 4. Mihai says:

  Nu știu dacă sunteți la curent, dar presupun că da, am citit pe blogurile grecești, cam ce personaj a ajuns la arhiepiscopia ortodoxă greacă din Chicago, efectiv celebra cosa nostra sunt mici copii, ce ramificații are acest nou ,, episcop” te doare mintea nu alta

 5. tibi says:

  Sfântul Nicolae Velimirovici: Pe când Dumnezeu caută, fie şi la cel mai mare păcătos, măcar o sin­gură faptă bună ca să-l poată mântui, oamenii caută măcar un sin­gur păcat la cel mai desăvârşit dintre oameni, ca să-l ucidă!
  https://www.aparatorul.md/pe-cand-dumnezeu-cauta-fie-si-la-cel-mai-mare-pacatos/

 6. victor.s says:

  am o nedumerire :cum se face ca vladica longhin i-a iertat pe cei vroiau sa-l omoare (daca a fost asa) si pt cei ce -chipurile-l-au vorbit de rau a apelat la pedepsirea lor de catre Dumnezeu ?

  • admin2 says:

   Poate că Înaltpreasfinția Sa vrea să ierte, dar nu dorește acest lucru tatăl minciunii.

   • admin2 says:

    Recomandăm:

    http://ortodoxos.ro/2018/02/08/declaratii-razbunatoare-episcopul-longhin-se-identifica-cu-ortodoxia/

    După eșecul înregistrat de pr. Teodor Zisis și pr. Matei Vulcănescu, alături de M.S. Chirilă, în țara de peste Prut, înainte de a ateriza la Bănceni, despre care aceste vedete tac mâlc, singura lor șansă era aurul sau poleiala de la Bănceni. Așa cum se întâmplă de fiecare dată, fiecare găsește exact ceea ce caută. Cât despre călăuzirea celor orbi de către alți orbi ne spune clar Hristos care este destinația tristă la care – se pare – deja au ajuns.
    Doamne, luminează-i!

    • Fratele Mihail says:

     Despre „aur și poleială” puteți citi în Sfânta Scriptură despre cum trebuie să fie bisericile lui Dumnezeu. Dincolo de „aurul și poleiala” de la Bănceni, stau suflete mari , care se ocupă de toți acei copii, nu teologhisesc pe net, smintind credincioșii. Precis și dvs. ați beneficiat de ospitalitatea vlădicii Longhin, nefiind deranjat de aurul și poleiala de acolo. Sunt curios dacă apare acest comentariu sau mă veți cenzura, după cum face site-ul dvs. aservit, ortodoxos.ro. Vis-a-vis de prigoană, de ce afirmă gheron Sava că este prigonit, atâta timp cât l-am văzut cutreierând liber și nestingherit prin Grecia, România etc. cu o mașină frumoasă de teren, ținând conferințe pe unde dorește etc., în timp ce afirmă că vlădica Longhin , care a fost otrăvit, nu știe ce înseamnă prigoana ? De ce nu postați clipurile cu rostirea anatemelor la Bănceni în Duminica Ortodoxiei (martie 2017) sau cu luarea de poziție a vlădicii Longhin în Sinodul BORu din decembrie 2017, asta așa ca să vadă tot poporul cât de „ecumenist” și „eretic” este vlădica Longhin, după cum afirmați ?

     • pr. Ciprian says:

      Pe alte site-uri vă plângeați că aici sunteți cenzurat. Deci mințiți când afirmați cele de mai sus. Asta apropo de corectitudine. Îmi amintesc de stilul fostelor dvs mesaje…
      Singura modalitate reală și eficientă de luptă cu erezia (care duce la întrunirea unui sinod care să o anatematizeze) este întreruperea pomenirii. Celelalte sunt baliverne pline de lașitate.
      Dvs vă mai rugați cu ecumeniștii? Sunteți dintre părtașii la erezie? Dacă da, atunci sunteți eretic. Dacă nu, cum vă puteți ruga cu cei neîngrădiți, mânjindu-mă de erezie? Răspunsul să vi-l dați conștiinței de „frate.”

 7. anda says:

  pt victor,s
  raspuns/ pt ca erezia si schisma e pacat mai mare decat a incerca sa otravesti pe cineva, iar episcopul Longhin oricum ii va ierta pe toti daca se vor intoarce la Adevar cu dragoste si smerenie, nu cu ura si vorbe desarte

  • admin2 says:

   Erezia este păcatul în care ACUM se află vlădica Longhin. Până la îngrădirea lui practică de panerezia ecumenistă și de ecumeniștii Kirill și Onufrie.

   • Fratele Mihail says:

    A ajuns vlădica Longhin „eretic”. Hai că e hilară toată treaba asta. Declarat de cine „eretic” ? De niște pigmei ? Cereți-vă public iertare și întoarceți-vă din schismă până nu e prea târziu, altfel veți rămâne singuri. Lumea începe să se lămurească ce duhuri vă conduc. Vlădica Onufrie, Vlădica Longhin, Mitropolitul Serafim de Pireu, Părintele Vulcănescu, Mihai-Silviu Chirilă, Părintele Claudiu Buză, Ieromonahul Grigorie Sanda și ceilalți părinți nepomenitori probabil, cu poziții ferme contra ecumenismului și a pseudo-sinodului din Creta, pe aceștia, pe toți dvs. și cu gheron Sava și așa-zișii părinți athoniți (despre care nimeni nu știe nimic sau câți și cine sunt) îi declarați eretici . Nu e penibil ? Probabil și Părintele Iulian Prodromitul o fi eretic după dvs. ….

    • pr. Ciprian says:

     Singurul lucru ferm la toți cei menționați este frica de adevăr. Cu excepția părintelui Iulian, despre care habar nu aveți ce luptă duce.
     Și încă un lucru: noi nu declarăm pe cineva eretic, noi NE ÎNGRĂDIM DE ERETICI !

 8. Fratele Mihail says:

  Tocmai ieri a apărut luarea de poziție a lui gheron Sava, în care vlădica Longhin era declarat nici mai mult , nici mai puțin eretic. În fine. Părinte Ciprian, sunteți un om valoros, pentru numele bunului Dumnezeu, hai să facem cumva să încetăm confruntările astea în tabăra celor îngrădiți, ne iau în râs ecumeniștii și se bucură de dezbinarea noastră. Lăsați cu toții orgoliile personale și hai să încercăm să convingem cât mai mulți preoți să întrerupă pomenirea, după cum bine ați spus mai sus ! Este ultima mea postare, nu vreau să mai polemizăm inutil, mai bine să ne rugăm unii pentru alții. Vă mulțumesc pentru că mi-ați publicat postările, vă îmbrățișez și mă rog pentru dumneavoastră. Iertare dacă am exagerat. Doamne, ajută !