Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

În timp ce noi studiem cu atenție scrierile Sfinților Părinți, spre a fi călăuziți întru Adevăr și mărturisire ortodoxă de către aceștia…

Deși au trecut aproape trei săptămâni, Mihai Chirilă nu a oferit nicio explicație referitoare la ereziile pe care le-a exprimat public

Nu-i bai, până la Parusie mai este nițel, deci avem încă vreme de pocăință sinceră și îndreptare! Și suntem în perioada Triodului, când cântăm cu umilință: „Ușile pocăinței deschide-mi mie, Dătătorule de viață…”

Respectiva persoană, menționată mai sus, încă se plânge public de existența unei „isterii a părtășiei la erezie.” Ne bucurăm că și-a dat seama de starea însăși în care se află domnia sa – amplificată și datorită pierderii celor care s-au trezit din somnul manipulării – și spre care îi călăuzește, din păcate, sau mai bine zis îi rătăcește pe cei care încă nu sunt statornici în mărturisirea ortodoxă sau pe părinții care au intrat în această luptă fără să cunoască calea bătătorită a mărturisirii patristice.

Se pare că orice dovezi s-ar aduce pentru combaterea erorilor doctrinare promovate insistent de către domnia sa nu îi vor fi suficiente, este posibil ca neputința aceasta să rămână… istoric de isterică. Să nu fie!

Doamne, luminează-i și miluiește-i!

Redacția

14 Responses to În timp ce noi studiem cu atenție scrierile Sfinților Părinți, spre a fi călăuziți întru Adevăr și mărturisire ortodoxă de către aceștia…

 1. Σαββας λαυριωτης says:

  Πατερ Κυπριανε, με τα ψεμματα κανενας δεν εκανε προκοπη. Η αληθεια ειναι ο ιδιος ο Χριστος και παντοτε θα λαμπει. Εμειες θα πουμε την αληθεια για τα παντα, εστω και αν ερχομαστε σε ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με την μασωνια, με τους επισκοπους και με τους δυνατους της γης . Πρωτα ο Χριστος και ας πεθανουμε για αυτον!!

  • admin2 says:

   Este un mesaj de la părintele Sava, cred că primul sau al doilea pe acest site. Sfinția sa spune:
   „Părinte Ciprian, nimeni nu s-a procopsit (în viață, desigur duhovnicește vorbind – n.trad.) spunând minciuni. Adevărul este Hristos Însuși, Care vă străluci (va lumina) întotdeauna. Noi vom spune adevărul legat de orice, chiar dacă vom ajunge în conflict cu masoneria, cu episcopii (eretici) și cu cei puternici ai pământului. Mai întâi de toate (pentru noi) este Hristos, chiar și dacă vom muri pentru El!!”

   Răspunsul meu: „Blagosloviți și iertați!”

 2. BALTAG LICĂ says:

  I-am adresat un comentariu în care am menționat că poziția tranșantă pe care ați adoptat-o dv. este , după părerea mea, cea bună și în duhul Sfinților Maxim Mărturisitorul și Paisie Aghioritul. S-ar putea ca iconomia pe care Chirilă vrea să o promoveze să n u mai fie bună în condițiile de azi. Părerea mea e că poziția tranșantă pe care mergem este cea bună. Mergem împreună pe ea fără să defăimăm pe nimeni, așa cum au făcut Sfinții menționați. Doamne ajută !

  • admin2 says:

   Uite un om care a priceput că a spune adevărul nu înseamnă că ai „ceva” cu cel care a fost târât DE ALȚII în minciună.
   Dl Chirilă, pr. Claudiu Buză etc sunt adormitori de conștiințe. Asta este misiunea lor. Cu zâmbetul pe buze, că dă rating bun. Și astfel maschează lipsa de interes pentru cunoașterea teologiei patristice și a hrănirii luptei cu erezia din experiența Sfinților Părinți. Trist, dar adevărat!
   Pr. Ciprian

 3. Catalina says:

  Doamne, ajuta!

  Parinte Ciprian,

  Tocmai am terminat de citit cartea Parintele Iustin Parvu „Biserica si noile erezii” si am fost marcata de un pasaj, la pagina 65, pe care il reproduc aici (dupa ce Parintele a vorbit despre uniatism si Sinodul de la Ferrara -Florenta):

  „Asadar sa nu ne facem partasi la erezie, ci mai bine sa murim muceniceste pentru adevarul Bisericii lui Hristos, dupa cum spune si troparul : „Sfintilor mucenici, care bine v-ati nevoit si v-ati incununat, rugati-va Domnului sa se mantuiasca sufletele nostre”.
  Frati romani, nu dati uitarii martirajul sfintilor nostri!
  Aparati-va credinta si sufletele voastre si ale fiilor vostri!

  Daca Biserica noastra Ortodoxa isi va lepada credinta stramoseasca si va nesocoti Canoanele Sfintilor Parinti, atunci, cu durere o spun, Biserica oficiala va fi prabusirea noastra…”

  Desi aici era vorba de catolicism, totusi pozitia Parintelui Iustin este foarte transanta si nu face nici o diferenta cu o erezie care inca nu este condamnata sinodal.

 4. Catalina says:

  Da, este EREZIE !

  Parinte, binecuvântati !

 5. Catalina says:

  Va multumesc, Parinte, pentru binecuvântare si pentru lupta pe care o duceti!

 6. Mihail says:

  Acum, interviul Parintelui Ciprian cu Gheron Sava este publicat si de site-ul grecesc megasfilippos.gr si se gaseste pe youtube la adresa https://www.youtube.com/watch?v=2cqjUCvAXyU , unde bucura sute de vizitatori.

  • admin2 says:

   Adevărul ne va face liberi!
   Slavă Domnului pentru toate!
   Post binecuvântat, spre mântuire!
   Iertați!
   Pr. Ciprian