Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

7 Responses to Cuvânt patristic: Ortodoxia și anathematizarea ereziilor

 1. Carmen says:

  Doamne ajută! Părinte, in postul Paștelui putem mânca cu ulei sâmbătă și duminică?

  • admin2 says:

   Ereticii editează cărți… spre a lor osândă.

   • admin2 says:

    IMPORTANT !

    Zis-a Avva (unul contemporan): „Dacă te va vedea calculatorul mai des decât Sfânta Masă, nimeni nu te va lua în calcul.” Cred că este ușor de priceput mesajul.

    • admin2 says:

     Zis-a Avva: „Fă ce poți tu mai bine, din partea ta. Dumnezeu va face tot ceea ce este imposibil.”

 2. gheorghe din brasov says:

  Iata cat de usor se pune o semnatura pe o marturisire de credinta ortodoxa , facuta de Parintii Aghioriti ! In anul mantuirii 2017 in Duminica Ortodoxiei, am ales sa particip la slujba unui asa zis marturisitor al Adevarului- pr. Virgilius Urzica de la biserica Sf. Nicolaie din Sacele-Brasov si care a semnat marturisirea.Sperand sa aud ceva legat de: sinodul din Creta,erezie, panerezie,ecumenism,anateme, etc.. am plecat dezamagit de la slujba, nefacandu-se nici o referire la aceste probleme. Doamne lumineaza-ne si ne ajuta sa mergem pe calea cea buna !!! . Post cu folos pentru crestinii Ortodocsi!.