Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Popă ecumenist catehizează copiii papistașilor, în spirit sincretist

La adresa (https://www.facebook.com/kefalouros.paterioustinos/videos/vb.1321640486/10212399441484068/?type=2&theater) se află o înregistrare cu o parte dintr-o oră de „cateheză” făcută de un preot ortodox(?) din cadrul mitropoliei de Kerkyra (sau insula Corfu, cum îi spun românii)

„Un preot ortodox(?) vorbește la o oră de religie copiilor din cadrul arhiepiscopiei papistașe din insula Kerkyra, din Potamos. Ce spune el?

1. Noi, ortodocșii, suntem una dintre multele „familii” surori, care avem un punct comun: iubirea noastră față de Hristos.

2. Este o mare binecuvântare ca aceste „familii” să fie alături una de alta, pentru că sunt mai multe cele care ne unesc decât cele care ne despart. De asemenea, în două momente din filmarea respectivă vorbitorul îl numește „frate” pe Mario, popa papistaș.

3. Vorbitorul propune ca auditoriul papistaș să se roage pentru unitatea creștinilor.

4. Vorbitorul accentuează că este mare lucru ca cineva să trăiască lângă Hristos, în „Biserică.”

Nu este greu ca cineva să înțeleagă, prin acest video de câteva minute, înșelarea în care se află respectivul cleric și pe care o propovăduiește pe față. Avem câteva întrebări pentru respectivul cleric (arhimandritul Iustin Kefaluros), referitoare la cele de mai sus:
1. Elementul comun al acestor „familii” este Hristos. Însă care Hristos? Cel adevărat? A doua Persoană a Sfintei Treimi, care S-a întrupat pentru noi sau antihristul, a cărui cale o pregătește panerezia ecumenismului inter-religios și sincretist?
2. Cuvântul „frate” în limba greacă se spune adelfos. Acesta provine de la cuvântul delfis,care înseamnă pântece plus prepoziția a. Cum este posibil ca cineva să fie „frate” (adelfos) cu noi, ortodocșii, dacă nu aparține Bisericii celei Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolică, adică Sfintei Ortodoxii?
3. Rugăciunea pe care o propune să o facă papistașii pentru unitatea creștinilor cărui Dumnezeu se adresează? Celui adevărat sau creaturii oamenilor, făurită sub influența celui rău?
4. De ce le spuneți minciuni și îi umpleți cu speranțe deșarte că se vor mântui în erezie? De ce vă împotriviți, părinte Iustin, Crezului ortodox?
Încheiem cu două întrebări retorice:
1. De fapt de cine ascultă și pe cine slujește acest arhimandrit Iustin?
2. Unde este episcopul acestui cleric și Sfântul Sinod, ca să ia măsuri?
Domnul să îi dea pocăință!

Ce simbol???!!!

Notă – respectivul cleric este întemeietorul Centrului de dialog inter-creștin – inter-religios – inter-cultural «Together» (Împreună), sub formă de asociație non-profit (având sigla de mai sus), cu sediul la Thesalonic. Oare acest Centru a primit vreo fărâmitură (adică donație) și de la Vatican sau toți banii pentru „ortodocși” s-au dus la patriarhul ecumenic, pentru noua mănăstire ortodoxă(?) din Austria?

 

Sursa – http://trelogiannis.blogspot.ro/2018/03/blog-post_87.html

 

traducere din limba greacă de

pr. Ciprian Staicu

6 Responses to Popă ecumenist catehizează copiii papistașilor, în spirit sincretist

  1. Mihai says:

    Incredibil dar nu surprinzător la ce ai duc capul, unde este episcopul acestuia de nu vede?! Pai ft simplu, șeful lui direct este mai dihai decât el, astfel de exemple întâlnim și la noi cu nemiluita, voi da doar două exemple de la noi, la Sibiu la Streza ereziile categorisite ,,capodopere”, iar recent se jucase o piesă de teatru ecumenista, cu ocazia centenarului in care doi indivizi jucau rolul unor popii unul greco catolic, celălalt ,,ortodox” ,,frați de suferință” sub imperiul austro-ungar

  2. BALTAG LICĂ says:

    El singur s-a dat anatemei atunci când s-au rostit anatemele, așa că nu mai avem ce comenta. Doamne ajută !

  3. Mihail says:

    Un film de intarire duhovniceasca in fata ofensivei ecumeniste: Mihai Viteazul si minunea infruntarii catolicilor la Alba Iulia – 4 min., pe link https://www.youtube.com/watch?v=h-UZwLOUzio