Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Cei ce sunt în același duh…


Avem prima veste despre cele întâmplate la sfârșitul celei de-a doua săptămâni a Postului Mare, la Mănăstirea Bănceni, când împreună cu ÎPS Longhin Jar au slujit părinți greci și români. Din filmarea de mai sus, încărcată pe net de pr. Matei Vulcănescu, putem recunoaște pe:

1. Pr. Prof. Dr. Theodoros Zisis – creatorul ideii „părtășiei la erezie”;

2. Pr. Matei Vulcănescu – no comment, deja îl știe tot satul;

3. Pr. Macarie Banu de la Oituz – „duhovnicul” skype;

4. Pr. Athanasie de la Oituz – ibidem;

5. Pr. Claudiu Buză – ucenicul lui MSC

6. Pr. Cosmin Tripon – ucenicul nr. 2 al lui MSC

7. Pr. Vasile Iovița – no comment, dar să aveți inima tare dacă accesați site-ul sfinției sale.

Articolul de pe site-ul katanixis (adresa: http://www.katanixis.gr/2018/03/blog-post_77.html) nu mai este însoțit de nici o adăugire despre conferința ținută de pr. Teodor Zisis la Bănceni, la care au fost chemați… cei chemați, cu toate că s-a lansat zvonul că „toți” părinții care au întrerupt pomenirea au fost chemați, însă au fost ocoliți cei care au participat la Sinaxa de la Roman și care au fost apoi „blagosloviți” de vlădica Longhin, pe care Dumnezeu să îl țină sănătos.

Nu putem să ne dăm seama ce anume caută acolo părinții de la Oituz, ale căror deraieri de la Ortodoxie au fost vădite de mai bine de un an și până în prezent nu s-a auzit că ei ar fi renunțat la ele. Dar poate că au nimerit exact unde trebuia, într-o „oază” a Oastei Domnului, cu toate cele aferente!

Părinții români au avut ocazia de a sluji cu un ierarh care nu a întrerupt pomenirea mai-marilor lui ereziarhi, deci în esență acești părinți români au revenit la pomenirea ereticilor.

Al doilea aspect este că dacă tot s-a adunat acolo „crema Ortodoxiei”, trebuia luni, marți cel târziu să fie plin netul de laudele la adresa lor. Însă tăcerea MÂLC probabil are și ea un sens… giratoriu!

Oricum, încă așteptăm de la ei vești bune, patristice, duhovnicești, nu numai fast liturgic, pomenitor de eretici! Cu această ocazie a fost pomenit arhiepiscopul Onufrie (vădit ca ecumenist și rugător împreună cu ereticii și necreștinii) – a se vedea video – și „toți patriarhii ortodocși, care drept învață cuvântul adevărului”?

Care sunt aceia? A fost de fapt un artificiu liturgic (un episcop nu pomenește decât pe mai marii lui direcți sau pe patriarh, nu pe toți patriarhii…; doar când un întâi-stătător – arhiepiscop sau patriarh – slujește în sobor atunci se citesc toate dipticele cu patriarhii din Ortodoxie), putea spune arhiepiscopul de Bănceni așa: „episcopi” ortodocși, dar a spus „patriarhi”, spre a nu supăra nici Moscova, dar a-i „liniști” și pe cei prezenți, că la Bănceni ortodoxia este la ea acasă. Însă manevra a căzut în gol.

Domnul să îi lumineze, pentru rugăciunile Sfântului Grigorie Palama !

Redacția

31 Responses to Cei ce sunt în același duh…

 1. Iulia says:

  O. da! Dar va dati seama cati oameni vor dusi in pierzare? Caci pare bine si frumos si au un ierarh! dar nimeni nu se intreaba daca e dreapta credinta, conform Sfintelor canoane. au oprit pomenirea, este si un ierarh….trist, trist, trist!

 2. admin2 says:

  Ca să fie clar pentru toți pe CINE POMENEȘTE VLĂDICA LONGHIN ȘI CĂ EL ÎNSUȘI ESTE ERETIC, pomenind un eretic!

  • admin2 says:

   Să vă spun un mic secret, ca să nu cădeți în extrema „lacrimogenelor”: în 2017, ianuarie, după conferința lui Gheron Sava la Rădeni, am plecat împreună în Basarabia, iar apoi în Ucraina.
   Sâmbătă după-masă, după ce luasem masa cu vlădica Longhin, înainte de a pleca ne-am dus la acești bieți copii cu handicap fizic (care apar în filmările de pe net puse de calomnia.info). Ne-au cântat foarte frumos în holul larg al clădirii, apoi noi ne-am reîntors la mașină.
   Pentru că voiam să le fac un dar, fusesem adânc impresionat de ei, am luat din mașină câteva exemplare din Ghidul practic ortodox al tânărului contemporan și încă o altă carte pentru tineri, pe care am tradus-o din limba greacă, și m-am reîntors singur în clădire; plecaserăm de doar două minute. La intrare am auzit voci ridicate, apoi i-am văzut – ei nu m-au zărit, căci erau întorși cu spatele spre ușă – pe băieții mai mari cazați acolo care tocmai se certau, nu știu de ce, dar scoteau niște înjurături înfiorătoare. Mi s-a făcut rușine de situație, am lăsat cărțile undeva aproape de intrare și am plecat.
   Concluzia: lucrarea socială și de întrajutorare este foarte importantă, dar nu în asta constă Ortodoxia cuiva. Așa că – fiind și în cadrul unei mănăstiri – poate s-ar cuveni o prezență continuă monahală lângă acești copii și tineri, care se comportă ca niște copii orfani, cu toate traumele aferente.
   Nimeni nu îi judecă, însă grija față de ei trebuie să se centreze pe clădirea caracterului, atât cât se poate.
   Așa că filmările cu pr. Teodor Zisis și cu copiii – apărute pe net – sunt frumoase, sunt emoționante – dar asta nu schimbă realitatea: vlădica Longhin și cei cu care a slujit NU MAI SUNT ÎNGRĂDIȚI DE EREZIA ECUMENISTĂ.
   Pr. Ciprian

 3. Mihail says:

  Cei mult prefericiti de ecumenism care refuza sa-si retraga semnaturile si sa se pocaiasca pentru semnarea documentelor din Creta, ca si adeptii lor, ar putea privi doua filmulete, unde, printr-un tunel de 14 km sapat de sovietici in anii ’60, se intrevede cumva iadul aflat sub pamant (subtitrare in lb. romana):
  https://www.youtube.com/watch?v=Moivpk_QrWc
  https://www.youtube.com/watch?v=5NoNIM38bss

 4. Iulia says:

  Cica PS Longhin s-a lepadat de Oastea Domnului.
  Capcana e intinsa abil si plasa e subtire…

  • admin2 says:

   Important este să nu ne lepădăm de Ortodoxie. Valabil pentru toți.

    • admin2 says:

     IMPORTANT!

     Azi mă gândeam cum de a fost atât de pestriță adunarea de la Bănceni. Și mi-am dat seama ce au în comun acești părinți, inclusiv vlădica Longhin: nu îl suportă pe părintele Sava Lavriotul.

     Interesant este că dacă atâția BĂRBAȚI vor să se ridice împotriva unui simplu monah înseamnă că acesta din urmă are CEVA special. Cei care l-au cunoscut știu: Îl are pe Hristos!

     Aș vrea să fac public și următorul lucru: când am fost la Bănceni, la masă părintele Sava i-a propus vlădicului Longhin să organizeze în 2017 o sinaxă mare, panortodoxă. Vlădica a fost de acord. Părintele Sava l-a asigurat că toate cheltuielile de cazare și de masă a celor aproximativ 3.000 de oameni care ar încăpea în biserica mare a mănăstirii, unde ar fi avut loc Sinaxa, le vor suporta grecii; i-a spus ÎPS Sale că grecii pot să pună la dispoziție pentru organizarea menționată mai sus în jur de 100.000 de euro sau cât va fi nevoie.
     A rămas – era în ianuarie 2017 – ca posibilă dată a Sinaxei poate chiar de praznicul Pogorârii Sfântului Duh, la un an de la Sinodul din Creta, iar vlădica Longhin să mijlocească pentru a participa și vreo 10-15 ierarhi pe care spunea că îi știe că sunt mărturisitori. Martori ai acestor momente au fost: pr. Serafim Raicea, pr. Mihail Popescu și preoteasa lui, subsemnatul, pr. Sava, dl. Gheorghe Vlamakis și încă vreo 10 persoane, aflate la masă.

     Apoi, prin martie-aprilie 2017, în mod repetat a fost sunat vlădica Longhin de pr. Sava, de dl Gheorghe (a cărui soție este de origine rusă, deci prin intermediul ei vlădica putea comunica cu grecii), de mine, însă fără nici un răspuns, pentru a se stabili detaliile marii Sinaxe.

     Când s-au întâlnit apoi prima dată personal – vlădica Longhin și pr. Sava – primul i-a spus că nu a primit nici un telefon de la nici unul dintre noi. Văzându-l că îl minte în față, pr. Sava s-a învolburat și l-a întrebat pe vlădica de ce face acest lucru. Atunci relația s-a răcit, iar astăzi s-a ajuns, iată, la Bănceni, la păstrarea aparenței unei luptei anti-ecumeniste.

     Pr. Ciprian

     • admin2 says:

      Apropo de titlul de pe site-ul minciunii și al calomniei patologice – (ne)ortodox.info – cei care au slujit la Bănceni nu reprezintă nici o delegație, nefiind împuterniciți de nimeni decât de propria lor conștiință vinovată de nemărturisirea ortodoxă să se adune ca puii la cloșcă, fără a mai conta ce fel de… rățuște – albe sau negre – ies din treaba asta.
      Dacă vlădica Longhin vrea ortodoxie, ar fi binevenit să accepte invitația repetată și publică a lui Gheron Sava și a părinților români ortodocși de dialog public, de față cu credincioșii, pe temele teologice actuale legate de ecumenism.
      Cu urări de bine, pr. Ciprian.

 5. Badea Calin says:

  Părinte Ciprian, nu mi-o luati in nume de rau va rog, dar în acest scurt fragment nu am auzit numele Mitropolitului Onufrie și nici al Patriarhului Kiril. Nu am fost eu atent sau au fost pomeniți în altă parte a Liturghiei? Nu prea am inteles. Doamne ajuta!

  • admin2 says:

   Ascultați cu atenție și după ce sunt pomeniți „toți patriarhii ortodocși”, e pomenit și Onufrie (minutul 1, secunda 26).

 6. Mihai says:

  Astăzi Sf 40 de Mucenici din Sevastia

 7. BALTAG LICĂ says:

  Mergem înainte tot pe drumul pe care am mers până acum. Sunt de acord cu punctul dv. de vedere Părinte Staicu. Doamne ajută !

 8. Narcis says:

  Cand a avut loc rugaciunea asta comuna?

  • admin2 says:

   24 august 2017

   • admin2 says:

    IMPORTANT !

    Frumoasă mărturisire de credință a ÎPS Longhin Jar, a cărei a doua pagină, cu propuneri, o găsiți aici:

    http://ortodoxinfo.ro/wp-content/uploads/2018/03/Scrisoare-Sinod-Moscova-Vladica-Longhin-2-001.jpg

    Însă practica patristică nu constă în a bate apa în piuă, nici a lătra la lună, nici a număra firele de nisip de pe plaja mării, nici firele de păr din cap etc, ci în ÎNTRERUPEREA COMUNIUNII CU ERETICII, dintre care patriarhul Kiril excelează.

    Așa că dacă ar fi vrut cunună de la Hristos, nu felicitări de la frații arhierei, ÎPS Sa putea tuna în Sinodul Rusiei: DE ASTĂZI ÎNTRERUP COMUNIUNEA CU DVS, EREZIARHULE CHIRIL ȘI VĂ CHEM LA POCĂINȚĂ ȘI LEPĂDARE DE ECUMENISM.

    Mărturisirea de credință cumulată cu sărutări de mâini ale ereticilor este HULĂ LA ADRESA LUI HRISTOS !

    Așa că, pseudo-teologii a la Chirilă&Co să lase aburelile (prin care își bat joc de românii ortodocși, prezentând drept „ortodoxie echilibrată” nimic altceva decât o ECHILIBRISTICĂ ERETICĂ) și să pună mâna pe operele Sfinților Părinți, căci cu siguranță în doar 4 ani de facultate de teologie, datorită multelor examene, nu au avut prea multă vreme a aprofunda patristica.

    De unde știm noi, la urma urmei, că acest document-mărturisire a fost măcar citit în Sinod? Dovezi? Vorbe în vânt…

    Iar filmarea de la slujbă, cu care se mândrea „delegația” ieri, s-a evaporat??? De pe (ne)ortodox.info… Oare pentru că se auzea clar – LA BOXE – cum pomenea pe ereticul Onufrie?

    Post cu folos !

    Redacția

    • anador says:

     Cineva e in permanenta in urma cu trei luni…Despre ce s-a hotarat la sinaxa de la Beius s-a scris dupa trei luni, despre sinodul rusesc se scrie tot peste trei luni…Ce sa intelegem?

 9. Cristian says:

  Doamne-ajută! Ce preoți români sunt în același duh cu pr. Staicu și cu monahul Savva? Mulțumesc.

 10. anador says:

  La un semn, „toata floarea cea vestita” a blogurilor MSC-iste au indepartat mult trambitata „adunare” de la Banceni cu comentarii cu tot!
  Adio fast, adio adunare pestrita!
  Viclenescu a disparut cu filmarile lui cu tot, totul e …perfect linistit. Si unii abia incepusera si ei, timid, sa mai comenteze una-alta!

  • admin2 says:

   Gheron Sava îmi spunea: nu trebuie să luptăm noi împotriva mincinoșilor, se vor da singuri de gol.

 11. Marius Gogonea says:

  Fanfaronada triumfalist-ecumenista. Iertati.

 12. Pingback: Luptătorii anti-ortodoxie la taifas „ortodox” |