Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Încununarea părintelui protosinghel Elefterie Tărcuță ca Mărturisitor Ortodox. Vrednic este!

http://epr.ro/comunicat-de-presa-al-consistoriului-monahal

35 Responses to Încununarea părintelui protosinghel Elefterie Tărcuță ca Mărturisitor Ortodox. Vrednic este!

 1. tibi says:

  Vrednic este!!!

 2. rodica says:

  VREDNIC ESTE !

 3. VREDNIC ESTE DE TOATA PREOTIA!!!

 4. adi says:

  Vrednic este!
  Doamne Iisuse Hristoase da-mi te rog smerenia Ta, sa ma rog Tie, ca piere neamul meu !

 5. Gaby says:

  ,,Excluderea din monahism”=apă apă de ploaie.

 6. Cornel says:

  Este o lucrare ecumenistă pură. Ambiguitate, făţărnicie si toate celelalte ”harisme” pe care le-au primit de la tatăl lor diavolul. În acest comunicat nu scrie motivul pentru care a fost caterisit şi, culmea nesimţirii, invocă inclusiv ”canonul 15”, care îl face vrednic de laudă pe parintele Elefterie. Hristos a vorbit pe faţă, nu a ascuns nimic…. dar ce unire are Hristos cu Veliar. Dumnezeu sa-l intareasca pe parintele Elefterie. Unul mai putin pentru ei, inca unul pentru Hristos.

 7. Ciprian says:

  Vai si amar , daca marturisesti adevarul deranjezi esti caterisit . Marturisesc in fata bunului Dumnezeu inaintea sfintei fecioare Maria si inaintea tuturor sfintillor si inaintea fratiilor voastre ca Pr. Elefterie este un adevarat model de calugar, un adevarat luptator ptr. adevar si dreapta credinta .Eu pacatosul marturisesc deasemenea ca de la sfintiia sa am invatat sfanta si dreapta credinta nu modificata nu adaugita nu bazata pe latura materiala fiind in calitate de fiu duhovnicesc nu laud ci intru slava lui Dumnezeu adevarul va vorbesc. Bunul Dumnezeu sa ne miluiasca sa ne mantuiasca.

 8. IOAN says:

  Inca din februarie 2017 am aratat de fapt cine este MSC,trimis al lui Teofan sa incurce lucrurile drepte,sa tradeze in final dreapta credinta si apararea lui Hristos ,pt…arginti.Pentru aceasta am fost alungat de la Radeni,neinteresand pe nimeni ca un suflet se poate rataci….Mantuitorul nu m-a lasat,chiar de sunt cel mai mare pacatos,dar NU ERETIC.Parinte TARCUTA ,A-TI CASTIGAT CUNUNA. Post si rugaciune cu tarie,sa va dea Mantuitorul. p.s. am trimis si pe ortodox info un mesaj,sa vedem de-l publica MSC.

 9. Badea Calin says:

  Vrednic este! Sa-i dea Dumnezeu sanatate.

 10. Mihai says:

  ,, caterisirile” lor nu fac nici cât o ceapa degerată

 11. Bacosca Antoanela Iustina says:

  Vrednic este! Ferice de cei prigoniti! Multumim, Parinte Elefterie, pentru dreapta marturisire! Bucurie!

 12. Mihai says:

  Ii doresc pr.Elefterie ca la infricosata judecata sa auda de la Domnul:’ Bine sluga buna si credincoiasa, peste putine ai fost vrednica peste multe te voi pune, intra intru bucuria Domnului tau”.

 13. L. says:

  Dumnezeu sa-l ocrotească pe părintele Elefterie Tărcuță! Frumoasă mărturisire de credință.

 14. Carmen says:

  VREDNIC ESTE!

  • admin2 says:

   IMPORTANT!

   A apărut filmarea cu Sinaxa de la Bănceni.
   Cu toate că s-a străduit extrem de mult, încât a rămas aproape fără voce, pentru a transmite atât ceea ce spuneau grecii – pr. Teodor și pr. Serafim Zisis, cât și să traducă în greacă ceea ce spuneau românii, în afară de exprimările simple și ușor de înțeles, aproape toate problemele de nuanță teologică au fost redate eronat de părintele Matei Vulcănescu, diferența între ceea ce spune vorbitorul și ce ajunge în final la auditoriu fiind de cel puțin 60%.
   Așa că, cu tot respectul, părinte Matei, poate ar fi bine ca la asemenea întâlniri să traducă un om precum Tatiana Petrache sau dl Croitoru de la Atena sau altcineva, căci altfel ajungem în situația ca pr. Serafim Zisis să vorbească de Sfântul Juvenalie, să lege activitatea lui de Sinodul tâlhăresc de la Efes (449), iar sfinția voastră să spuneți că Sfântul Juvenalie a fost primul episcop al Ierusalimului (oare nu am învățat la istorie de Sfântul Iacob, fratele Domnului?), iar cuvintele referitoare la sinodul din 449 să nu le mai traduceți, adaptându-vă din mers și scoțând o frază întreagă din traducere, ca să nu se vadă ca ați spus un neadevăr.
   De asemenea, când pr. Teodor Zisis vorbește despre succesiunea apostolică, una zice el, alta se aude pe românește. Pentru mine este foarte deranjant să aud într-o limbă ceva, iar în traducere cu totul altceva, iar singurii care au de pierdut sunt cei care ascultă această Sinaxă, pentru care mulți s-au pregătit și am fi participat și noi, dacă dragostea vlădicului Longhin s-ar fi extins și asupra noastră.
   Oricum, adunarea aceasta (în sensul participării surprinzătoare și a unor personaje precum pr. Eftimie Mitra, care nu a întrerupt pomenirea), cât și pr. Macarie Banu, care ține lecții de teologie ortodoxă în momentul în care el este un înșelat și hulitor al Sfintelor Taine, precum și mesajul pacifist de la urmă arată că acestei sinaxe i-a lipsit un element fundamental: acela al urmării Sfinților Părinți (cu excepția părinților greci, care s-au pregătit frumos și și-au expus punctul de vedere, dar care din păcate a ajuns foarte deformat la auditoriu).
   În rest, vom face o sinteză de idei, pe care apoi trebuie să le verificăm, să vedem dacă concordă cu cele vorbite de teologii greci și apoi le vom pune pe site.
   Cu respect, pr. Ciprian

 15. Ciprian says:

  VREDNIC ESTE!

 16. Constantin says:

  Vrednic este Pr. Elefterie! Fericiti cei prigoniti pentru dreptate!…

 17. Maximos says:

  Cu adevarat Parintele Elefterie este liber, dupa cum spune si numele sau. Nu e duplicitar nici echivoc precum ”unii marturisitori”, a ramas constant in marturisirea lui pana in acest moment in care s-a incununat de la Hristos. Vrednic este lucratorul de plata sa. Slava PreaSfintei Treimi Dumnezeului nostru, Care pana la Parusie va avea martirisitori neinselati. Dupa cum spunea si Gheron Sava Lavriotul, aceasta este masura dupa care ii vom recunoaste pe cei care sunt ai lui Hristos, daca sunt prigoniti. Insa nu este greu sa ne dam seama ai cu-i sunt cei care nu sunt prigoniti, pentru ca adopta o pozitie de ”iconomie” si ”partasie”. Neutralitatea, in acest moment, este vinovata si sinonima cu cea de-a treia stare de necredinta, despre care vorbeste Sfantul Ierarh Grigorie Palama. Parintele Elefterie a jertfit totul pentru Hristos, nu are nici macar ”un loc al sau”, si am nadejde ca-si va jertfi in continuare chiar si viata pentru Hristos, pentru Biserica Lui si pentru turma sa. Asa sa-i ajute Dumnezeu si pe noi impreuna cu Sfintia Sa sa ne numere Hristos la Judecata cea mai de pe urma.

 18. Enea Gina-Maria says:

  VREDNIC ESTE!Sa ne mantuiasca DUMNEZEU pe toti pentru rugăciunile Sfinții Sale!Amin

 19. Jeni says:

  Lumea face loc persoanei care știe exact unde merge,binecuvantati parinte.

 20. gheorghe din brasov says:

  Sf.Ignatie Brianceaninov zice :’ Apostazia este ingaduita de Dumnezeu: Sa nu incerci sa o opresti cu mana ta slaba ” si „Trage-te de-o parte si pazeste-te tu insuti de ea.”( culese de pe internet) Bunul Dumnezeu sa ne ajute cum stie El, sa depasim aceasta perioada de neliniste si incercari si sa ne aduca lumina in suflete. Vrednic este parintele Elefterie !!!

 21. Elena says:

  Cum nu ne mai lasă ,,cel rău”in pace!
  Ajutor și putere sa vă dăruiască Maica Domnului,parinte Elefterie!
  Fii vostri duhovnicesti stiu si simt ce transmiteti prin curatenia dreptei credinte ortodoxe !
  VREDNIC ESTE!

 22. Mihail says:

  Vrednic este Parintele Elefterie! Axios!
  Referitor la meleagurile nemtene, cer ingaduinta Parintelui Ciprian pentru a arata un traseu scurt si cat mai usor de gasit pentru iubitorul de Hristos ce va dori sa fie in Sfanta Liturghie la Schitul Radeni.
  Dupa 32 km pornind din centrul orasului Piatra Neamt, pe DN 15D venind de la Piatra Neamt catre Roman, pe raza comunei Tupilati, in centrul satului Totoesti, se vireaza stanga pe o laterala de drum comunal asfaltat DJ 155i si se parcurg 9 km pana in centrul satului Pastraveni, unde dupa statia Rompetrol pe stanga, urmeaza un indicator Radeni -3 km pe DC 19 – asfalt, si dupa ce se depasesc 2 poduri, ca si centrul satului Radeni, dupa o statea Rompetrol pe stanga, la aparitia Sf. Cruci si a unui marcaj cu sageata pe gard: Schitul Sf Cuvioasa Parascheva , se vireaza stanga – cca 1 km pe sub padure – drum acceptabil, si imediat se va vedea Biserica mare a Schitului, Paraclisul si cladirile acestuia. Multa bucurie pentru cine va ajunge in aceste locuri binecuvantate.
  Acum este prilejul sa ne amintim de spusele Parintelui Iustin Parvu, care dupa ce a binecuvantat lucrarea de construire a acestui Sfint lacas, la intrebarea unui monah: “Cine oare va veni acolo ? “a rostit cuvintele profetice “ Intr-o buna zi, acolo va fi plin de lume !” Doamne ajuta!

 23. Doinita says:

  Dumnezeu sa-l ocroteasca pe părintele Elefterie ! Vrednic este !