Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Unii vor Ardealul? Să ia… o felie!

Fără nici un fel de „boală”,

Ură sau termeni vulgari

Salut ziua națională

A vecinilor maghiari.

Doresc azi să fiu bun. Iată!

Le ofer Ardealul, eu.

Nu ținutul. niciodată!

Ci cutia de pateu!

 

 

Mesaj semnat de

niște ardeleni hotărâți

19 Responses to Unii vor Ardealul? Să ia… o felie!

 1. admin2 says:

  Mai mult români ortodocși decât daci!

 2. gheorghe din brasov says:

  Le ofer si eu o panglica tricolora .

 3. Bacosca Antoanela Iustina says:

  Asa ceva…..Bravo, parinte! Sunteti foarte „ofertant”. Subscriu CU AMBELE MAINI.

 4. Daniela Caragacian says:

  Mesaj cu impact pozitiv asupra maghiarilor! Super tare! Un pateu delicios! Deşteaptă-te, române, din somnul cel de moarte!
  Doamne ajută!

 5. BALTAG LICĂ says:

  Trăiască duhul lui Iancu,
  Trăiască moțul între moți
  Câmpia Libertății spune:
  Că AVRAM IANCU SUNTEM TOȚI !

 6. Mihai says:

  Politicieni ,,noștri” de 29 de ani se iubesc cu aceștia de numa numa, indiferent de guvernare aceștia nefiind. lipsiți, chiar tanti Viorica iau felicitat cu ocazia de 15 martie

  • admin2 says:

   Da, chilii ale lavrioților ortodocși (care au întrerupt pomenirea ereziarhului Bartolomeu) dărâmate de muncitori albanezi tocmiți de stăreția Marii Lavre. Am primit și acest text publicat și de greci spre traducere și va fi gata mâine.

   Până atunci subliniez faptul că afirmația (făcută la Sinaxa de la Bănceni, conform video) – alături de multe altele (care vor fi dovedite) – pr. Teodor Zisis că în cuget cu Gheron Sava sunt doar alți doi monahi din tot Sfântul Munte este o MINCIUNĂ SFRUNTATĂ !!!

   • admin2 says:

    IMPORTANT!

    Am, primit pe mail această informație:

    „Dintre cei doi monahi cărora li s-au dărâmat chiliile la Marea Lavră, unul este roman, Petru. Celălalt se numește Daniel.
    Să ne rugăm pentru ei măcar să își găsească un adăpost, bieții de ei!”

 7. Marius Sebastian says:

  Zi de doliu pentru mine. Stra-stra-stra bunicu meu, Ioan, ofiter, conducator al luptelor pentru eliberare al satului de sub fost impuscat la Cornatel, la varsta de 46 de ani, fiind primul martir cunoscut pe care l-a dat comuna Araci pentru ideea de libertate. Preotul a fugit, cantorul a ramas sa apere biserica, si chiar reuseste sa salveze biserica, fiind impuscat de in falca de secui. Dar casa parohiala nu poate fi salvata de salbatici, fiind incendiata de secui.
  „În 1848-1849, Regimentul 2 secuiesc de granita a purtat lupte grele atât cu trupele ruse cât si cu Legiunea româneasca a Ţarii Bârsei, componenta a castei revolutionare românesti de sub comanda lui Avram Iancu. Ciocniri violente între regimentul secuiesc si unitatile românesti soldate cu pierderi considerabile de ambele parti au avut loc în noiembrie 1848 în vecinatatea comunei Araci: „în 29 nov, se da o lupta între secui si legiunea româna a Ţarii Bârsei, condusa de Constantin Secareanu si Constantin Ioan. Victoria a fost de partea secuilor. O luna mai târziu, pe vechiul loc se da o alta lupta, de data aceasta victoria fu de parte românilor. La 2 ianuarie 1849 se încheie un tratat cunoscut sub numele de „Tratatul de la Araci”, care nu a însemnat decât un armistitiu. Secuii revin. Dintre conducatorii români din Araci, Ioan Ciucasel este primul martir …”

 8. Mihai says:

  Ceea ce am văzut la Oradea este sub orice nesimțite și persiflare al politicienilor de la p.s.d, p.n.l, s.a partide care au petrecut i.preuna cu unguri, cireașa depe tort fiind felicitările lui madam Viorica către unguri

 9. Parascheva says:

  Grigore Vieru – In limba ta

  In aceeasi limba
  Toata lumea plange,
  In aceeasi limba
  Rade un pamant.
  Ci doar in limba ta
  Durerea poti s-o mangai,
  Iar bucuria
  S-o preschimbi in cant.

  In limba ta
  Ti-e dor de mama,
  Si vinul e mai vin,
  Si pranzul e mai pranz.
  Si doar in limba ta
  Poti rade singur,
  Si doar in limba ta
  Te poti opri din plans.

  Iar cand nu poti
  Nici plange si nici rade,
  Cand nu poti mangaia
  Si nici canta,
  Cu-al tau pamant,
  Cu cerul tau in fata,
  Tu taci atuncea
  Tot in limba ta.