Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Paște comun. Asta îi arde pe ecumeniști. Hristos poate lipsi – chiar le-ar conveni, că îl pun pe papa în locul Lui


Ortodocșii au sărbătorit Paștele duminica trecută, la o lună după catolici (aici nu e clar dacă totuși știrea aceasta este de anul acesta sau s-a produs o confuzie în exprimare – n.red.).

De fapt, ortodocșii respectă calendarul iulian, ceea ce nu-i împiedică să trăiască ecumenismul. Monseniorul Dominique Le Brun, episcop de Rouen (papistaș, desigur – n.red,) pe care tocmai l-am văzut în aceste imagini, înconjurat de credincioși, a participat la sărbătoarea pascală la Seminarul ortodox rus Sfânta Genoveva din regiunea Parisului. Vă propun să-l ascultați (spune reporterul).
Monseniorul Dominique Le Brun: Este ceva ce putem optimiza pentru a ne cunoaște mai bine, să fim atenți la celălalt, pentru că chiar dacă nu avem de fapt același ritm, același calendar, chiar dacă nu ne putem încă împărtăși, pentru a fi semn al împărtășirii profunde cu Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, deja noi putem trăi din prietenia lor, pentru oameni, între noi.

Părintele Alexandre Siniakov (Rectorul Seminarului ortodox rus din Franța): Este adevărat că dacă ajungem noi creștinii să găsim o dată comună pentru sărbătoarea Învierii Domnului Nostru ar fi astfel un supliment al unității noastre, pentru ceea ce constituie inima vestei bune a mesajului evanghelic: anunțul Învierii Mântuitorului nostru, al Stăpânului nostru Iisus din Nazaret.

traducere realizată de doamna Otilia,

o fiică duhovnicească din Franța

Vă mulțumim din inimă pentru osteneală și vă dorim întărire în dreapta credință!

Hristos a înviat!

pr. Ciprian

9 Responses to Paște comun. Asta îi arde pe ecumeniști. Hristos poate lipsi – chiar le-ar conveni, că îl pun pe papa în locul Lui

 1. admin2 says:

  Se pare că este vorba de anul 2016. Au greșit ei acolo la datare.

 2. admin2 says:

  Fiecare va primi răsplata pentru faptele sale. Fiecare, adică noi toți!

 3. admin2 says:

  Fără nici o îndoială.

  • admin2 says:

   FOARTE IMPORTANT !

   Doamna Peikova, prietena noastră, care știe română și rusă, a tradus ce scrie în rusește în titlu și pe la comentarii acestui video:

   Titlu: BOMBĂ. Cei pomenitori nu mai au ce sa răspundă. Liturghia comună cu catolicii în biserica seminarului de la Paris, BORu, 2016.

   Deci ne-am lămurit, era încă din anul 2016, înainte de Sinodul din Creta. Foarte grav!!!

   La comentarii:

   – Acest video e un document, care spune ca liturghia comuna a latinilor cu BORu a avut loc!

   – Doamne, salvează! Mai repede decât se aștepta (a avut loc trădarea, vrea să spună – n.n.)

   – Judecând după sfeșnicul cu trei lumânări în mâinile slujitorului ortodox, aceasta a fost o liturghie de PAȘTI

   – Doamne miluiește! Cum au păcălit capul băieților noștri la seminarii… Nu degeaba vorbește lumea despre anul 1917. Revoluția a ieșit din seminar. De data aceasta nu revoluția, dar antihristul va veni. Și băieții aceștia vor sluji satanei…

   – Vor prăbuși Biserica Ortodoxă și gata… Rusia nu va mai exista…

   – Anatema! Anatema! Anatema !

   Acestea au fost câteva comentarii traduse.
   Mulțumim doamnei Peikova.
   Hristos a înviat!

 4. Peikova says:

  Cu adevarat a inviat!
  Primiti inchinaciuni din Rusia, dragi marturisitori!

 5. Mihai says:

  Ei în Creta au aprobat sinodal ceea ce făceau de multa vreme