Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

7 Responses to Un răspuns la un comentariu recent referitor la situația din Grecia a luptei împotriva panereziei ecumeniste

 1. Mihai says:

  Uimitor dar nu surprinzător
  Am înțeles că se fac presiuni asupra funcționarilor guvernamentali exercitate de marile mănăstiri din Sf Munte, pt fonduri privind turismul religios?

  • admin2 says:

   Atâta a mai rămas din Sf. Munte – câțiva zeci de mărturisitori și o adunătură de eretici, cu clădiri recondiționate.
   Din păcate.

  • admin2 says:

   Pe scurt, că nu e vreme (nici nu merită mai multă osteneală):
   Se spune că s-au stopat toate lucrările mari de restaurare în Grecia, căci se așteaptă de la stat fonduri – multe. Primii pe listă sunt Arhiepiscopia Atenei și Mitropoliile din Grecia. Văzând că sunt lăsați la urmă, aghioriții – reprezentanți ai marilor mănăstiri – au bătut la ușile miniștrilor, ca să își ceară și ei partea. Chiar au amenințat că dacă nu primesc nimic va fi „caz de război” cu Arhiepiscopia Atenei. Fain, nu?
   E interesant titlul: când stai la coadă pentru fonduri de la stat cum să îți mai ardă de lupta cu erezia și de sinodul din Creta?
   No comment.
   trad. de pr. Ciprian Staicu

 2. Mihai says:

  Chiar citeam un articol vizavii de francisc, acesta vrea sa scoată Biblia considerando depășită, și vrea să o înlocuiască cu altceva care sa fie in pas cu vremurile

 3. Gabriel says:

  Sa ne reamintim:

  Schiegumenul Kukșa al Odesei (1875-1964) a fost canonizat în 1994. “Nu peste mult timp va avea loc Sinodul Ecumenic, numit “sfânt”. Însă acest Sinod nu va fi cel de-al optulea, fiind o adunătură de necredincioși. În cadrul lui toate credințele se vor uni în una. Posturile vor fi anulate, călugăria anulată, călugărilor și episcopilor li se va permite să se căsătorească, iar preoților, să se recăsătorească. Noi însă nu trebuie să acceptăm aceste schimbări. Stilul nou va fi introdus în toată Biserica Universală.
  Fiți vigilenți! Străduiți-vă să mergeți la Bisericile lui Dumnezeu acum, cât ele sunt încă ale noastre. Va veni timpul când nu le vom mai putea frecventa. Numai cei aleși vor înțelege ce se întâmplă. Pe oameni îi vor obliga să se ducă la biserica apostată, însă nu trebuie să mergem într-acolo în niciun caz. Vă rog, stați în credința ortodoxă până la ultima suflare și vă veți mântui.”

  Când batiuska vorbea despre vremurile de pe urmă, spunea că unii dintre fiii lui duhovnicești vor trăi până în vremea Antihristului. Starețul zicea:

  “Au fost mucenici, și acum vor fi. Cei de pe urmă vor fi mai mari ca cei dintâi. Căci vor purta munci mai multe“.

  “Domnul nu-i lasă pe ai Săi, numai că e nevoie să nu uităm că toți umblăm în fața Lui. Cei ce nădăjduiesc în Dumnezeu nu se vor lipsi de tot binele“.