Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Ce poate fi mai limpede decât adevărul și mai de lepădat decât minciuna?

Nu mai este nevoie a adăuga nimic la cele de mai jos, decât a lua aminte:

Pseudo-teologul Mihai Chirilă și iconomia

 

Este absolut necesar a urmări, a analiza și a discerne care sunt consecințele reale teologice și practice ale unei anumite linii de mărturisire sau de anti-mărturisire ortodoxă. Detalii la:

Cum trebuie abordată lupta cu ecumenismul în condițiile actuale

 

Ne bucurăm că adevăratul front anti-ecumenist este din ce în ce mai activ și mai rodnic. Dăm slavă lui Dumnezeu pentru toate și Îl rugăm să ne lumineze, să facem voia Lui și să urmăm cu smerenie calea Adevărului!

Cei care ne rămân modele de urmat sunt Sfinții:

Toţi cei care se abat de la Domnul sunt în mâinile satanei, care îi cerne şi îi aruncă încotro vrea. Păcătoşii sunt tot timpul ameţiţi, fiindcă vrăjmaşul îi învârte într-o parte şi într-alta, nedându-le vreme să se dezmeticească – Sfântul Teofan Zăvorâtul

Hristos a înviat!

Redacția

10 Responses to Ce poate fi mai limpede decât adevărul și mai de lepădat decât minciuna?

  1. Daniel says:

    Sfintele canoane nu s-au dat pentru a-i blestema și condamna pe eretici fără dragoste și milă, ci pentru a-i readuce la Hristos.Cum vreti sa-i aduceti la Hristos pe cei nascuti in credinta eretica daca din anathema si du-te de langa mine ereticule eu nu vreau sa fiu in comuniune cu tine?!Unde este mila?cu ce sunt ei vinovati ca nu au harul Duhului Sfant sa fie luminati ca voi?!Nu suntem toti monahi,pustnici de la Muntele Athos ca sa putem trai in acrivie,Dumnezeu tine cont prin iconomie de slabiciunea omului cazut mai ales in timpurile actuale.

  2. BALTAG LICĂ says:

    Pentru data de 05.05.2018, La Mulți Ani Sfântului Efrem și prietenilor săi ! Să ne trăiți întru mulți ani, Părinte Staicu !

  3. Mihail says:

    O bucurie pentru sufletele noastre: frumusete din Sfantul Munte Athos pe link https://www.youtube.com/watch?v=MAA5jH0ml2Q