Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Sinaxa și Conferința Mărturisitoare Ortodoxă din Atena (12 mai 2018)

Oameni curajoși, ortodocși, calmi, normali, rugători, mărturisitori, cu lecțiile făcute, cu ani de studiu patristic împletit cu rugăciunea isihastă, oameni sinceri, fără scopuri ascunse, frați ai noștri întru Hristos: Gheron Evstratie Lavriotul, duhovnicul lui Gheron Sava (prezent lângă el), Gheron Hariton și monahul Epifanie. Adevărați teologi ai Duhului, oameni faini, cum se zice la noi în Ardeal.

Cu doi dintre ei: părintele Sava și părintele Hariton, alături de părintele Alipie (de la chilia unde a trăit Sfântul Nicodim Aghioritul) ne vom întâlni mâine, sâmbătă, 19 mai 2018, ora 10 a.m. la Sinaxa Inter-Ortodoxă din localitatea Negrești Oaș, str. Ion Creangă, nr. 110 (în incinta hotelului Dallas). Cu toții sub acoperământul Maicii Domnului, întru neaoșa și calda ospitalitate a ucenicilor părintelui Emanuel Oros, fratele nostru întru Hristos.

Să ne vedem cu pace, în Hristos ! (idei din cuvântările părinților de mai sus, traduse în limba română, vor fi puse săptămâna viitoare).

1. Gheron Hariton Kariotul


 

2. Monahul Epifanie Kapsaliotul


 

3. Gheron Sava Lavriotul


 

4. Răspunsuri la întrebările auditoriului prezent la Sinaxa de la Atena

Hristos S-a înălțat!

 

Cu respect,

pr. Ciprian Staicu

Notă: noi nu vă chemăm pentru vreo adeziune de partid, ci pentru a mărturisi curat pe Hristos, spre slava Lui! (http://ortodoxos.ro/2018/05/16/mihai-silviu-chirila-si-a-facut-partid-politic/) Numai uniți, în Adevăr, ne vom putea mântui!

27 Responses to Sinaxa și Conferința Mărturisitoare Ortodoxă din Atena (12 mai 2018)

 1. IRINA says:

  pentru cei ce nu cunosc lb.greaca,puteti face o sinteza?

 2. Ortodoxos says:

  Se vede ca acesti oameni sunt oamenii lui Dumnezeu. Se vede ca preocuparea lor este mântuirea, credința și Biserica. Nu au ca obiectiv constituirea unui partid sau a unei grupări prin care să-și realizeze planuri ascunse și interese politice. Ne pare sincer rău de cei care au fost duși în înșelare și în rărăcire de acești noi guru cum este Mihai Chirilă sau p Ioan Miron. Poate vreodată , victimele noilor învățături neortodoxe, vor vedea adevărul și se vor smulge din ghearele amăgitorilor.

  • admin2 says:

   Nădăjduim că chiar mâine să priceapă adevărul. La Sinaxă.
   Sau chiar de azi, prin luminare de la Dumnezeu.

   • Adrian says:

    Ce sa-i lumineze parinte daca ei nu vor, nu vedeti ca astia prefera sa se lepede de Hristos decat sa va dea dreptate in ceva chiar cand il propovaduiti pe Hristos? Ei prefera sa dea curs urii personale decat sa se smereasca, sa recunoasca ca gresesc in ceva, in loc sa prefere sa fie umiliti (umilinta laudabila si indispensabila adevaratului crestin), cu imaginea in fata lumii sifonata, pentru Adevar; prefera sa riste sa persiste in niste false rationamente duhovnicesti decat sa accepte sfatul cu niste persoane duhovnicesti antipatice lor sau pe care in mod eronat le-au parafat ca fiind ale diavolului insa la care Dumnezeu ţine si pe unele chiar le-a parafat in inima cu Harul Său ca fiind ale Lui. Dumnezeu cu mila!

 3. Horia says:

  bă jigodii penale, ce treaba are partidul in acest context? voi nu mai aveti argumente eretice, ca teologice nu ati avut niciodata, si va luati de lucruri care nu mai exista, ca niste impostori securisti? Dumnezeu să vă spulbere toate planurile vrăjmășești!

 4. Ortodoxos says:

  Personaje gen acest Horia sunt discipolii politicienilor precum Mihai Chirilă. Oare așa s-au adresat apostolii și Sfinții Părinți? Domnule Horia presupunând că noi suntem în înșelare și voi din gruparea „Urmașii căii împărătești” a lui Chirilă sunteți ortodocși: nu cumva încălcați porunca Domnului „iubește-ti aproapele ca pe tine însuți” în goana voastră turbată și disperată de a avea cât mai mulți adepți? Credeți că ortodocșii nu au înțeles cine sunteți și ce urmăriți de fapt? În numele Ortodoxiei ne catalogați „jigodii penale”. Mai trebuie demonstrat ceva în cazul vostru?

  • admin2 says:

   Rasa…
   Oricum, cred că e doar coincidență de nume. Nu cred că e rudă cu stră-stră-străbunicul mamei mele, pe numele lui de creștin Nicola Ursu, spus și „Horea.” Dumnezeu să îl odihnească cu Sfinții! Iar pe Horia de azi să îl miluiască! De 2018 ori!

 5. maria says:

  Horia

  „voi nu mai aveti argumente eretice, ca teologice nu ati avut niciodata, ”

  Dacă ai avea mintea luminată de Domnul ai putea să distingi minciuna de adevăr. Dacă ai cunoaște pe Sfinții Părinți și cele ce ne-au predat ei nu ai mai spune ce spui. Dar așa „după roade îi veți cunoaște!”

 6. elena adriana says:

  PRINTE …..va rog ceva ….
  Nu mai ingaduiti comentatorilor sa se adreseze nepoliticos unui preot ortodox ….chiar
  daca preotul are alta orientare decat dumneavoatra …..
  Eu personal nu sunt in duhul dumneavoastra ….dar am trimis mesje in care am cerut sa fiti respectat pe alte situri care va critica …
  Va rog repectos sa atrageti atentia celui care il fac absolut gratuit pe par .IOAN guru ..
  cred ca daca vrei sa fi respectat …trebuie sa respecti….

  • admin2 says:

   Nu e nici un guru. Guru sunt vrăjitori. Noi nu avem printre noi așa ceva.
   De obicei nu dau voie la nici un mesaj jignitor, dar acesta a fost lăsat ca excepție care confirmă regula.
   Iertați.

 7. admin2 says:

  Măi, frate Ioane, nu râde de bietul om. Oricine poate ajunge în iad. Să ne ferească Dumnezeu pe toți !

 8. BALTAG LICĂ says:

  Cu Adevărul înainte ! Până la urmă se va vedea care dintre noi aduce slujbă lui Dumnezeu și căruia Hristos îi va spune: „Nu vă cunosc pe voi!”
  Mergem înainte cu Dumnezeu pe calea pe care suntem acum. Potrivnicii lui Hristos se vor da pe față la următoarele încercări. Doamne ajută !

 9. Mihail says:

  Privelisti si cantari ale monahilor, pline de frumusetea Sfantului Munte Athos pentru desfatarea sufletelor credinciosilor- filme de 4-5 minute pe link
  https://www.youtube.com/watch?v=swd0JjO6krk si
  https://www.youtube.com/watch?v=sQ2Qg4yKn6Q