Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

58 Responses to Să aibă parte sora Eugenia de binecuvântarea Domnului nostru Iisus Hristos și de rugăciunile Sfântului Luca, arhiepiscopul Crimeii, pomenit astăzi

 1. anador says:

  Maica Domnului Axion Estin pe care o sarbatorim azi sa ii poarte de grija! O ucenica vrednica a parintelui Justin!

 2. Mihai says:

  Doamne ajuta la cât mai mulți

 3. Mihai says:

  Pe publicația atitudini liniște și pace, și este și ,,normal” sa fie așa, prietenii știu dece, multi de exemplu au cam uitat ce se întâmpla pe la Durău cat timp era Hariton Negrea stareț pe acolo, și ce centru ecumenist funcționa și funcționează pe acolo, ce nume ,,sonore” au trecut pe la centrul ecumenist Sf Daniil Sihastru de la Durău, așa că…
  Păcat de munca și suferința Părintelui Iustin, ar fi multe de spus, dar ne oprim aici

 4. Mihail says:

  Vrednica este sora Eugenia! Axios!

 5. Corneliu says:

  Sora Eugenia,bucurati-va!!!
  Domnul nostru Iisus Hristos,care v-A ales,dintre atâtea maici si surori,doar pe dumneavoastra,sa-i fiti marturisitoare sa va dea putere si înțelepciune sa purtati CRUCEA MARTURISIRII cu bucurie.
  Acesta este un dar minunat si neprețuit pe care sa va păziți sa nu-l pierdeți pentru ca de-abia acum incep ispitele cele mari.
  Ce dar mai minunat decat sa fii ales de Iisus sa faci parte din oastea Sa?!!

  Hristos in mijlocul nostru!

 6. Corneliu says:

  Azi putini sunt cei dispuși sa-L mărturisească pe Hristos…
  Lumea este foarte ocupată si comoda,iar cei „credincioși”…vor sa-si salveze sufletele.
  Mărturisitorii sunt cei care-si pun viata,adica își risca mântuirea,pentru Dumnezeu si pentru Evanghelie,iar Domnul le-a promis ca si-o vor câștiga.
  Ei vor spune:
  -Doamne chiar daca poate am gresit,dar am vrut sa fac ceva pentru Tine!

 7. anador says:

  ”Ceea ce va urma acum va face pe cei ce cred în Dumnezeu să Îi dea slavă și mai multă deoarece vor trai în așa fel minunat, vor rezista în mod minunat și inima lor va fi plină de liniște, pace și iubire pentru Dumnezeu în momente în care ceilalți vor trăi în panică și durere. Dar ca să aveți această pace în inimile voastre trebuie să mărturisiți acest lucru: Doamne, Tu ești Dumnezeul inimii mele și Tie cu toată încrederea Îți dau sufletul meu; ceea ce Te rugăm, Doamne, este să ne inunzi cu dragostea Ta Dumnezeiască ca să Te iubim cu toată inima.
  Câți vom spune această rugăciune nu vom suferi de cele pe care le pregătește satana pentru copiii lui. Noi suntem copiii mult-milostivului Dumnezeu Care ne iubește ca pe pruncii pe care îi poartă-n brațe mama de prunc.

  Ceea ce trebuie să ne dorim este: casa noastră să fie inima lui Dumnezeu, hrana să fie Duhul Sfânt, odihna noastră să fie harul Duhului Sfânt, iubirea Lui, îmbrățișarea Lui și copiii cerului, Sfinții noștri să fie prietenii noștri, frații noștri. Doar cei care vor avea o familie în Cer vor putea supraviețui vremurilor ce vor urma. Acum vom trăi fie minunea minunilor, sau cea mai adâncă disperare“.
  -Proorociile Părintelui Elpidie

 8. Carmen says:

  AXIA!
  VREDNICA ESTE SORA EUGENIA!
  Maicuta Domnului sa o lumineze si sa o calauzeasca mereu in ADEVARUL LUI HRISTOS, Amin.

 9. Iustina Antoanela Bacosca says:

  Vrednica este sora Eugenia! Axia!

 10. Rodica Moisescu says:

  Sarut mana parinte Ciprian

  Stiti , sau stie cineva daca acest parinte Gheorghe Anitulesei este ingradit?pentru ca predica este din 2014 si spune la minutul 3.24 ca in anul 1843 cand a fost decretata Duminica Ortodoxiei, Sfintii Parinti din acel timp au anatemizat aceste invataturi mincinoase de astazi ,,care au fost si care vor mai fi pana la sfarsitul veacurilor”
  https://www.youtube.com/watch?v=3jwxYHZRHLE

 11. Mihail says:

  Vrednic este Parintele Teofan Andone! AXIOS!

 12. Mihail says:

  Aveti dreptate Parinte Ciprian! Doamne ajuta!

  • admin2 says:

   Domnul să ne miluiască pe toți!

   • pr. Ciprian says:

    Despre mânia dumnezeiască asupra ereticilor ecumeniști:

    https://www.youtube.com/watch?v=CiTeu-3dSQk

    Adică:

    „În urma semnării de către noi și bisericile ne-calcedoniene a actelor prin care recunoaștem ca și ei ar fi ortodocși ca și noi, mitropolitul Antonie Plămădeală a ajuns în scaun cu rotile și mitropolitul Nestor Vornicescu al Olteniei a murit la câteva săptămâni după semnare și când i se dădea cu mir pe mână rămânea negru pe mână !”

    TREZIREA, ECUMENIȘTILOR !

 13. George says:

  Pr. Anitulesei din păcate nu a avut curajul sa întrerupă pomenirea. E un părinte citit, cu râvna, dar fără curaj.. Personal îmi pare rău de el, dar niciodată nu e prea târziu. Atenție nu are inselari gen Boca, oastea Domnului, sau mai știu eu ce. Poate Bunul Dumnezeu il va lumina. Dumnezeu sa întărească ceata mărturisitorilor si sa i unească într un cuget. Mântuire sa aveți.

 14. Margareta says:

  Ce trist e faptul ca am ajuns sa cartim si sa nu ne mai bucuram la noi marturii antiecumeniste! Sa nu alunecam pe panta in care ” doar noi avem dreptate”….!

  • admin2 says:

   Ne bucurăm din suflet și așteptăm să vedem ce va urma.
   Întreruperea pomenirii nu este totul, ci doar începutul. Iar ispitele sunt multe.
   Desigur, unii „simt” prigoana și implicarea în luptă doar prin… comentarii. Mila Domnului.

 15. Γέρων Σάββας Λαυριώτης says:

  Ως αγιορείτες παρακολουθούμε από κοντά τίς εξελιξεις στήν αγαπημένη χωρα σας την Ρουμανία, καί όποτε βλέπουμε ηρωικές ψυχές οπως τής αδελφής Ευγενίας καί τούς πατρος θεοφάνους, αγαλιάζει η ψυχή μας. Ελπίζουμε καί αλλοι μοναχοί μοναχές καί λαικοί νά ακολουθήσουν τό ομολογιακό παράδειγμα ολων οσων εχουν διακόψει τό μνημοσυνο των αιρετικών οικουμενιστών. Οι προσευχές των αγιορειτων ειναι μαζί σας, καί μέ τήν βοηθεια του Χριστού μας θά συνεχίσουμε μέχρι θανάτου. Ευλογείται.

  • admin2 says:

   Gheron Sava Lavriotul ne-a trimis acum acest comentariu:

   „Ca părinți aghioriți, urmărim îndeaproape cele ce se întâmplă în România, iubita voastră țară, și de fiecare dată când auzim de suflete eroice precum cel al surorii Eugenia și al părintelui Teofan, sufletele noastre se bucură.
   Nădăjduim că și alți monahi și monahii și mireni să urmeze exemplul mărturisitor al tuturor celor care au întrerupt pomenirea și comuniunea cu ereticii ecumeniști. Rugăciunile părinților aghioriți sunt alături de voi și cu ajutorul lui Hristos vom continua (lupta cu erezia) până la moarte. Blagosloviți!”

   Îi mulțumim părintelui Sava și tuturor părinților aghioriți ortodocși pentru dragoste și întărire.

   Iertați!

 16. Margareta says:

  Nu stiu la cine va referiti cand spuneti ca unii simt prigoana doar prin comentarii. Nu aveti de unde sti daca e asa sau nu in privinta nimanui decat a propriei persoane. In rest se cheama ca judecam, nu? Dar, este adevarat ca unii sunt mai curajosi si atunci sunt prigoniti mai tari decat ceilalti.
  Ma bucur ca am avut acelasi sentiment ca si P. Sava cand am citit scrisoarea P. Teofan. Asa ar trebui sa simtim toti. Bucurie duhovniceasca! Nu sa cartim si sa cautam noduri in papura…ca sa nu ne pierdem plata in cer! Iertati

 17. Andrey says:

  Părinte Ciprian merită publicată scrisoarea parintelui Teofan chiar dacă a scris o asa târziu

 18. Mihail says:

  Au aparut recent doua articole in jurnalul Ortodoxos Typos, premergator “aniversarii” a doi ani de la pseudosinodul din Creta , cel numit intr-o emisiune antiecumenista: “o catastrofa ecleziastica”.
  1.Primul din 13.06.2018 se refera la Romania, pe link http://orthodoxostypos.gr/οι-σαθροί-καρποί-της-συνόδου-της-κρήτη/ si trateaza impactul asupra vietii bisericesti de la noi, cu concluzii superficiale, dar care nu pot ascunde realitatile: referirile ca in BOR, cei ce nu au primit hotararile din Creta au fost persecutati, ca s-au relaxat posturile si ca se permit casatoriile mixte intre ortodocsi si eretici, si ca o consecinta credinta scade in popor.
  2. Al doilea din 06.06.2018 pe link http://orthodoxostypos.gr/συνοδική-απόρριψις-της-συνόδου/ prezinta respingerea de catre patru Patriarhii neparticipante in Creta a actelor pseudosinodului, selectii din declaratiile a trei Mitropoliti, ecumenisti, din Grecia ( IPS Irineu, IPS de Nafpaktos, IPS Hrisostom de Messina- traducerea este google) si din brosura sinaxei de la Volos unde a participat Pr. Teodor Zissis, care trag concluzia ca acest sinod trebuie minimalizat. Citam selectiv: “nu fost mare, a fost regional, nu a fost panortodox, nu a avut influente semnificative, va fi ignorat in istorie…”.
  Atunci ne intrebam, de ce oare in ultima suta de ani s-a predicat de atatea ori erezia ecumenismului “cu capul descoperit” si nu s-au aplicat canoanele ierarhilor vinovati, de ce in Creta s-au atacat grav dogmele si canoanele, de ce s-a schimbat ecleziologia ortodoxa, de ce se aplica in ultimii doi ani in biserica masuri de secularizare si de indepartare de randuiala ortodoxa ? Sa mai amintim si faptul ca undeva, intr-un articol mai vechi al jurnalului OT, apare si termenul de “fundamentalisti” pentru noi ce-i ingraditi in Ortodoxie. Deci ce vedem la doi ani de la sinodul talharesc din Creta? Suferinta ortodocsilor ce vor sa-si pastreze credinta si nadejdea mantuirii, micsorarea pana spre uitare a faptelor ecumenistilor si aplicarea metodica, discreta, a celor convenite.
  Ma iertati ca am simtit nevoia de a exprima cateva opinii personale, la doi ani de la un eveniment tragic ce m-a marcat profund.

 19. Vrednica este Sora Eugenia si Vrednic este Parintele Teofan iar Maica Domnului sa-i pazeasca pe drumul crucii cu al Sau Sfant Acoperamant.
  Doamne ajuta!

 20. Constantin Bucur says:

  „Legea lui Vexler” ne va interzice să fim români – Col. (r) Vasile Zarnescu Miercuri, 13 Iunie 2018 16:05
  (http://www.art-emis.ro/jurnalistica/4874-legea-lui-vexler-ne-va-interzice-sa-fim-romani.html)

  Am semnat impotrivă. Sunt categoric împotriva adoptării acestei legi.
  Când va fi iniţiată o lege pentru combaterea anticreştinismului şi a antiromânismului?

  Publicat: Joi, 14 iunie 2018, 16:55 – „Propunerea legislativă privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea antisemitismului” (legea Vexler) a primit votul senatorilor, însă forul decizional este Camera Deputaților. (https://www.activenews.ro/stiri-politic/Senatul-Romaniei-a-adoptat-o-lege-care-pedepseste-antisemitismul-cu-inchisoarea.-Raspandirea-%E2%80%9Eideilor-sau-conceptiilor-antisemite-atrage-o-pedeapsa-de-minim-3-luni-de-puscarie-151429)
  …….
  “Doamne, cheamă-i pe latini şi pe preoţii lor şi nu aştepta ziua a patruzecea, cea hotărâtă. Să mergem la biserică şi, desfăcând peceţile, să deschidem uşile. Vei vedea harul lui Dumnezeu, iar robii Lui, care-şi pun cu adevărat nădejdea în El, nu se vor face de ruşine”.
  …….
  “Doamne, Lumina mea şi Mântuitorul meu, de cine să mă tem”…….
  (https://marturieathonita.ro/marturie-a-sfantului-ierarh-petru-movila-despre-mihai-viteazu/)

  …….Din ce resorturi sufleteşti, din ce adâncuri de conştiinţă, din ce tainică rezistenţă morală a mai putut să înfrunte împărăţia şi pe călăii ei, după atâtea luni de torturi, nu se poate şti. Dar gândul că sufletul omenesc dăinuieşte în veşnicie poate explica tăria bătrânului tată, care îşi îmbărbăta astfel pe ultimul copil: „Din sângele nostru n-a mai fost nimeni care să-şi piardă credinţa. Dacă este cu putinţă, mai bine să mori de o mie de ori, decât să-ţi renegi credinţa strămoşească pentru a trăi câţiva ani mai mulţi pe pământ” (40). Copilul, ca renăscut, îşi puse liniştit gâtul pe tăietor şi-i zise călăului: „Vreau să mor creştin: loveşte!” şi acesta îi „zbură capul” (41). (http://www.sfintiromani.ro/ro/pagina/240/august_martirii_brancoveni_viata.html)

  Eu sunt Neamul Românesc

  Eu sunt Neamul Românesc,
  Iată, nu mai îndrăznesc,
  Nici să lupt nici să jertfesc,
  Azi mă dezpropietăresc.

  Mâine am să fiu pe drumuri,
  Gol, lipsit de orice bunuri,
  Fără ţara şi pământ,
  Doar cu doina care o cânt,

  Şi pe care o ascult
  Tot şoptită de demult,
  De la strămoşi-mi păstori
  Vieţuind printre miori,

  Ale căror lungi priviri
  Din muntoasele zidiri,
  Scrutau zarea în viitor,
  Poate-or da de neamul lor.

  Neamul lor cel răsărit
  Din atât de mult iubit,
  Din nădejdea ce-au avut
  Pe înălţimi ce le-au păscut.

  Neamul care s-a ivit,
  Pe un tărâm de dor sfinţit,
  Prin mult sânge şi prin rugi,
  Din martiri ţărani şi slugi.

  Neam care şi-a câştigat
  O ţară de invidiat,
  O împărăţie cum
  N-au nici regii de acum.

  Un tărâm de admirat,
  Pajişte cum n-au visat
  Impăraţii din poveşti,
  Rai al pustei pământeşti.
  =======================
  Eu sunt Neamul Românesc,
  Însă astăzi eu roiesc,
  Înspre lumi ce mă doresc
  Împrăştiat şi răspândit,
  Fără grai şi neunit,

  Fără patrie mă vor
  Fără rost şi fără fraţi,
  De-aş cunoaşte cuibul lor
  Scorbura acestor piraţi,

  Ce-mi vor trupul risipit
  Si de patrie lipsit,
  Înspre ei m-aş arunca
  Cu vreo sută de argaţi,
  Şi pe loc i-as desfiinţa
  De „n-au fost nici semănaţi”!

  Însă cuibul, nu li-l ştiu,
  Pe ei nu-i pot vedea,
  Ori se ascund prin vre-un pustiu
  Ori pe după vreo perdea,
  Oh…! se tem de spada mea.

  Dar pesemne nici nu sunt,
  Poate, or fi netrupeşti,
  Neamu-i însă un cuvânt
  Scurs din graiurile cereşti.

  Neamul este infiinţat
  Pentru cer şi veşnicie,
  Pe pământ a fost lăsat
  Ca să nasc-o Românie,
  Maicii Domnului să-i fie
  Grădină, de bucurie.

  Neamu’ acesta în credinţă
  Libertatea-i să păzească,
  Pacea ei, menirea-i sfântă
  Pe pamant să i-o vestească,
  ‘nălţând crucea românească.

  Aşa că neamul acest’,
  Înrobit de iar l-ar vrea
  De la vest sau de la est
  Nimenea nu va putea.

  Să-i mai ia ce a câştigat
  Pentru multă jertfa lui,
  Ţara care i s-a dat
  Prin voinţa cerului,
  Patria ortodoxului.

  Dar, de nu-i va sta de strajă,
  Nedreptăţi poate să-ndure,
  Iar prin a somnului vraja
  Pământul, să i se fure.

  Dacă nu se va trezi
  Deştepta şi ridica,
  Când bucium va auzi
  Dinspre munţi pentru al chema,

  Să-si încalece acel dor
  Ca pe-un cal imaculat,
  Peste ţara domnitor
  Voievod si împarat

  Să înceapă a fi iar.
  Că doar neamul românesc
  A primit o ţară-n dar.
  Vin duşmani de-o jefuiesc?
  Şi el nu are habar?

  Dar de nu se va scula
  Negrăit de dureros,
  Va trăi… iar ziua sa,
  Nu-i va fi de vreun folos.

  Pentru fapta ce-a lăsat
  Să treaca pe lângă el,
  De a nu-şi fi apărat
  Ţara Sfântă la apel,

  Va vedea când s-o trezi
  Poate nu în mai mult de-un an
  Că-i vor vinde nerozii
  Tot pământul pe un ban.

  Dar se va porni un vânt
  Neamul că va ridica,
  Cei care-au vândut pământ
  În pământuri vor intra.
  ========================
  Eu sunt Neamul Românesc,
  Azi, aşa vă sfătuiesc,
  Dragi români vă rog sa fiţi
  Cât puteţi de inţelepţiţi,

  De-aveţi gând pentru a schimba
  Pe cei ce conduc lumea,
  Să nu cumva să urmaţi
  Semn, de nu e de la fraţi.

  Dusmanul stie ce vrea,
  Jertfa voastră va fura.
  Şi ar fi chiar un păcat,
  De asta nu aţi invatat?

  Şi încă fraţi români să ştiţi,
  Nu-i de-ajuns să fiţi uniţi,
  Fără un domn, un voievod,
  Unitatea n-are rod.

  Orice a-ti vrea să înfaptuiţi,
  Împreună, să voiţi,
  Să urmaţi pe acest drum
  Un om iubitor şi bun.

  Domnitor sau Patriarh,
  Nu vre-un rău ori vreun anarh,
  Ci-un creştin cari să iubească
  Toată viţa românească.

  Jertfitor si rugător,
  Dedicat cerurilor,
  Iubitor de Dumnezeu
  Şi supus neamului său.

  Motivaţi doar de ura
  Pentru cei ce-si vând ţara
  Nu-i de ajuns, vă veţi trezi
  Împărţiţi în mii şi mii.

  De îndat’ ce ve-ţi putea
  De vânzători a scăpa,
  Ura se va risipi,
  Voi atunci ai cui ve-ţi fi?
  Ce nădejdi vă va uni?

  Cei care-şi doresc putere?
  Şi a neamului avere?
  Cei care se vor lupta?
  Votul vostru să şi-l ia?

  Zbuciumul ve-ţi retrăi,
  Mângâiaţi tot nu ve-ţi fi,
  Pacea nu vă vor cruţa
  Război se va repeta.

  Aşadar iubiţi români,
  Nu v-alegeţi voi stăpâni,
  Pe Dumnezeu să-l rugaţi
  Să aleagă dintre fraţi,

  Un creştin, un domnitor,
  Ziditor, făptuitor,
  Pentru neam şi luminat,
  Ortodox încreştinat.

  Eu sunt Neamul Românesc,
  Ascultaţi ce vă grăiesc,
  Să vă rugaţi neîncetat
  La Presfântul Împărat,

  Să ramân, în ţara mea,
  Iubită, România,
  Şi în ea să vieţuiesc
  Mai presus de pământesc.

  Iar misiunea ce mi-a dat,
  Dumnezeu, neîncetat,
  Pe pământ s-o ‘ndeplinesc,
  Cred, nădăjduiesc, iubesc.

  Eu sunt Neamul Românesc,
  Să-mi iertaţi dacă greşesc,
  Însă, îmi doresc a fi,
  Un neam pentru veşnicii.

  de Romaniard Patriador
  Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=ldvYNSL59qc