Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

6 Responses to Mânia sfântă împotriva minciunii și a ereziei și mânia ca patimă de condamnat

 1. admin2 says:

  Îngrădirea nu se face cu voia sau la inițiativa ereziarhului, ci tocmai pentru faptul că acesta nu se leapădă de erezia respectivă. Ea este un semnal de alarmă, prin care ortodocșii îi spun ereticului că nu acceptă nicio învățătură care nu este ortodoxă, de la orice nivel bisericesc ar proveni, pentru simplul fapt că dacă ar accepta-o, nu s-ar mai mântui.
  Pr. Ciprian

 2. admin2 says:

  Înseamnă că părintele respectiv suferă de idolatrizarea episcopului. Să vă rugați pentru el!
  Iar ereticii nu pot fi sfinți, dar se pot pocăi și să ajungă apoi sfinți!
  Pr. Ciprian

 3. Mihail says:

  Ingaduiti o intrebare: se poate merge la referendumul pentru familie din 07 octombrie a.c., avand in vedere ca este initiat de Coalitia pentru Familie – o asociatie ce are “binecuvantari” din partea pseudo-ierarhilor BOR ? Iertati, nu doresc sa ispitesc sau sa smintesc pe nimeni.
  Campania de presa e pe link https://evz.ro/mirel-curea-referendum.html si se asteapta opinii pe mail: mirel.curea@evz.ro

  • admin2 says:

   Da, mergem cu toții. Este vorba de familia românească.
   Noi nu avem nimic cu oamenii, ci doar cu erezia. Pe oameni îi iubim, în Hristos.
   Pr. Ciprian

 4. Igor says:

  Sfântul Sinod al Bisericii Ruse a adoptat hotărârea de a întrerupe pomenirea la sfintele slujbe a patriarhului Constantinopolului Bartolomeu și conslujirea cu ierarhii Patriarhiei Constantinopolului !!!

  http://www.patriarchia.ru/md/db/text/5268443.html