Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Întru totul de acord cu îndemnul părintelui Ieronim pentru participarea la referendum…

Părintele Ieronim – Indemn pentru participarea la Referendumul pentru familia tradițională

 

Ne alăturăm acestui demers sfânt:

Pr. Ciprian Staicu și părinții, frații și surorile

de un gând cu mine

Notă: față de cele afirmate însă de pr. Ieronim în finalul cuvântului sfinției sale de mai sus vreau să menționez că eu personal nu recomand nimănui ascultarea Sfintei Liturghii la radio sau televizor în direct, ca un substitut al prezenței la slujbă. Nu este bine a face așa ceva, ci poate duce la grave înșelări! Una este când cineva este țintuit la pat și ascultă o slujbă sau o predică înregistrată înainte. Însă Ortodoxie LIVE, tehnologizată nu există ! (pr. Ciprian)

5 Responses to Întru totul de acord cu îndemnul părintelui Ieronim pentru participarea la referendum…

 1. Baltag Lica says:

  ,,Jertfa cea fara de sange” nu poate fi facuta stand acasa, chiar daca nu in pat, si ascultandu-o la televizor ori radio sau pe CD. Cine are posibilitatea sa ajunga la slujba fara a avea probleme, este bine s-o faca.
  Sfintei Cuvioase Iuliana din Lazarevo, care la un moment dat nu se mai ducea la biserica si se ruga acasa, i-a fost transmis de sus mesajul sa mearga sa se roage la biserica, caci nu se poate compara rugaciunea din biserica cu cea de acasa, acestea le-am citit in carticica despre viata acestei cuvioase. Deci cine poate ajunge este bine sa participe la Sfanta Liturghie.
  Sfantul Lavrentie de la Cernigov, intrebat fiind: ,,Cine va intra in Imparatia Cerurilor?” ne raspunde astfel: ,,Cei care au ravna(pentru Ortodoxie) si merg cu bucurie la biserica(adica la Sfanta Liturghie)”. Deci, dupa cum vedem, este bine sa ascultam cuvantul de invatatura al Sfantului Lavrentie, caci ascultandu-l nu ne vom pagubi. De aceea si Parintele Ciprian insista ca noi sa participam la Sfanta Liturghie (aceeasi fiind cu ,,Jertfa cea fara de sange” pe care o aducem lui Hristos prin prezenta fizica la Sfanta Liturghie).
  Despre Referendum afirmam ca vom fi prezenti la el si ca vom vota conform cu credinta ortodoxa, adica pentru familia traditionala pe care a binecuvantat-o Domnul Hristos, adica unirea, in fata lui Dumnezeu, dintre un barbat si o femeie.
  Doamne ajuta !

 2. IRINA says:

  parintele specifica,,pentru cei care nu pot veni la liturghie,,…sunt persoane care nu au masina si nu pot ajunge la preoti care s-au ingradit…la ei face referire parintele si nu la cei care din comoditate ar sta in fata calculatorului..