Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

2 Responses to Ortodox, nu prefăcut !

 1. Multumim Parinte pt predica frumoasa.
  Maica Domnului sa ne ocroteasca cu Sfant Acoperamantul Sau!
  Doamne ajuta!

 2. Alexandru says:

  Doamne ajuta părinte.
  Chiar acum va ascult predica de ieri.
  Am observat ca ati intuit bine ca acest referendum e „praf în ochi”.
  Sa știți ca lupta cu homosexualismul e într-adevăr praf în ochi.
  De când s-au strâns semnăturile, acele 3 milioane, care s-au realizat cu aproximativ câteva luni inainte de sinodul din Creta, totul a urmărit ca să arate oamenilor ca patriarhia este luptătoare cu păcatul. Adică a arătat plebei ca avem un dușman – homosexualismul – și ca trebuie sa ne unim împotriva lui. Astfel, s-a ascuns adevăratul mare dușman și anume – Roma și cmb și ecumenismul.
  Chiar și Soroș a scris într-o carte ca „e mai ușor sa scoți oamenii în strada (la vot) ÎMPOTRIVA A CEVA (homosexualii), decât PENTRU CEVA”.
  Eu nu zic ca homosexualii nu reprezinta o problema, insa s-a aruncat o plasa de fum asupra oamenilor ca să le dea aparenta de „lupta cu vrajmasii”.
  Astfel li se inhiba vigilenta gen, „ce ortodocși suntem… ”

  Și mai e ceva: asta e direct din surse papistase: de aproximativ 15 ani, de când peste tot se restaurează, și se construiesc biserici, s-a menționat ca SCOPUL este distragerea atenției preoților de la ceea ce se intampla cu fiecare biserica în parte – si cu patriarhia ecumenica: astfel preotii (staretii) fiind cuprinsi de atragerea de fonduri si de materiale de constructii ei si-au uitat (unii dntre ei) adevarata menire a preotiei – lupta pt mantuirea turmei lor, si nu „lucrul la caramizile lui Faraon”.
  „Din mana ta. preotule, voi cere sufletul lor!”
  „Tonul” acestor constructii heirupiste a fost dat chiar de catedrala „mantuirii” neamului despre care se stie ca la inceput s-au primit 200.000 de dolari chiar de la papa Ioan Paul al II-lea cu ocazia vizitei in România din 1999.
  Doamne ajuta!