Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Spor la POST ! Atenție la pericolul ereziilor și al patimilor!

Mancarea-ucigasa

1. Baza este dreapta credință. Un om ortodox, botezat prin întreită afundare, are harul lui Dumnezeu, care îl păzește de multe rele. Neortodocșii sunt foarte ușor de cucerit de înșelări, boli, erezii, patimi etc.

2. Să luăm, pe stomacul gol, anafură și aghiazmă în fiecare dimineață.

3. Rugăciunea înainte și după masă (și să ne binecuvântăm în semnul Crucii mâncarea din farfuria ce ne stă înainte).

4. Să Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ce avem!

5. Să ne ferim de patimi, de îmbuibarea pântecelui (numită de Sfântul Ioan Scărarul – „mama tuturor relelor”), de tot felul de alimente menționate în studiul de mai sus.

6. Să ne spovedim cât mai des (la preoți ortodocși, îngrădiți de erezie), căci păcatul otrăvește sufletul și trupul.

7. Să mărturisim că Unicul Mântuitor al lumii este Hristos.

8. Să ne ferim de yoga, reiki, spiritism etc, de toate cele care ne „calmează”, dar de fapt ne îndrăcesc.

9. Să citim Sfânta Scriptură – mai ales Evanghelia și Psaltirea (aceasta mai ales în zilele de post). Să ne rugăm mult, mai ales pentru cei adormiți în Domnul.

10. Să facem milostenie cu cei săraci, împlinind porunca iubirii aproapelui. Dar și să vestim pericolul mortal veșnic al panereziei ecumeniste, făcând tot ce putem pentru trezirea din „somnul cel de moarte” a semenilor noștri.

Redacția

Recomandăm:

CARTE de teologie ortodoxă: Uniți întru slujirea lui Hristos

6 Responses to Spor la POST ! Atenție la pericolul ereziilor și al patimilor!

 1. Crestin says:

  Să luăm, pe stomacul gol, anafură și aghiazmă în fiecare dimineață.

  Aghiazma mica presupun…

 2. Romica says:

  Actorul Florin Zamfirescu.

  „Draga Uniune Europeana.

  Trebuie sa-ti marturisesc ceva important.

  Acum mai bine de zece ani am dorit sa ma cuplez cu tine.

  Erai plina de promisiuni, prevedeam un mariaj fericit.

  Abia mai tarziu am inteles ce le-ai impus celor pe care i-am trimis se te peteasca.

  Si ceeace noua nu ne-au spus: ca ne voiai fara industrie, fara agricultura si ca mai voiai ca toate averile noastre sa fie instrainate.

  Fiindca veneam la tine, cea bogata, poate ca am fi acceptat…

  Dar, mai Uniune Europeana, am observat apoi ca esti o curva perversa, ca vrei sa dereglezi mintile oamenilor, ca nu ai nimic sfant.

  Am inteles apoi ca averile tale, care ne-au atras, sunt de fapt furate chiar de la cei care, ca si noi, au crezut ca le aduci fericirea.

  Nu mai vreau cu tine, Uniune!

  Ne-ai distrus,ne-ai adus in sapa de lemn, ne-ai facut dusmani cu vecinii nostri, chiar si cu Sarbii cu care eram cuscri.

  Crezi ca pe noi ne multumeste ca-ti recunosti „greseala” cu Milosevici?

  Tu ucizi si pe urma regreti!

  Ne-ai distrus invatamantul, cultura, ne-ai readus comunismul de care noi fugisem!

  Ne-ai distrus creativitatea si identitatea!

  Esti mai perversa decat Satana, sau esti chiar Satana, stimata Uniune, care te-ai transformat intr-o inchisoare din care nu se mai poate iesi.

  Nu mai pot sa fac nimic, sunt singur si scarbit, o sa dispar si gata. Ma gindesc insa la copiii si nepotii nostri pe care i-am nenorocit, renuntand la identitate, la autonomie, la cultura si la traditii.

  Sub „corectitudinea ta politica” ai introdus rasismul, fiindca numai asa pot sa-mi explic interesul tau pentru decaderea moravurilor si smintirea mintilor europene.

  Ne vom reintalni, Uniune, in campii cu verdeata si vom mai discuta noi,fiindca cine rade la urma, rade mult mai bine!

  se dedica filosofului

  Andrei Plesu…”

 3. Ortodox says:

  „Tare ma supara la neamul nostru ca avem, cum sa zic, mentalitatea asta eufemistica. Stiu ce vrea sa zica prin desfranare, vrea sa zica: curvie; si ar trebui sa avem barbatia si curatia sufleteasca sa intrebuintam cuvintele asa cum sunt. De multe ori se fac si confuzii, dar mai ales, daca nu, ne stricam sufletul prin aceasta eufemistica. Greaca, de cand exista limba greaca si pana astazi, porni este porni, care da pornografie, si porni a ramas pana astazi, si nu au schimbat cu eufemisme. Eu n-am avut curaj, si nici voi nu aveti curaj, sa folosesc cuvintele astea care se socotesc injuratura, dar cand am vazut pe Parintele Cleopa si pe altii, si ei folosind, apoi am luat curajul si am zis ca trebuie sa numim lucrul asa cum este. ” Pr. Rafail Noica

  • admin2 says:

   Să dea Domnul să se îngrădească și el de erezie, că mare ecumenist, adică ERETIC, mai e! Ca să scăpăm de eufemisme.