Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

13 Responses to Popor român, ridică-te din moarte! Îți întinde ACUM Hristos mâna Lui, ca să înviezi, cu puterea Lui!

 1. petra says:

  Deja prea tarziu !!! Vai de noi ce zile negre ne asteapta …

  • admin2 says:

   Tot Hristos biruie până la urmă. Să nu uităm asta.
   Noi să facem voia Lui. Atât. Și să ne smerim. Că e mare nevoie.

  • roman says:

   Nu e prea tarziu ci…acum se vadesc in ce duh sunt romanii nostri si ce au ales in cei 28 de ani de ,,liniste moarta” si pace in care ne-am lefait cu totii.Dupa ce in 2016 am vazut ce Inalti prelati de loja avem ,acum a urmat si CERNEREA intre noi desteptii,poporul cu televizorul,netul si feisbucul atotstiutor.Rezultatul este catastrofal in favoarea celor care …vor o tara ca afara,adica FARA HRISTOS ,ci cu antihristul.Am mai spus-o si o repet:la noi in tara romanii vor sta la coada la CIP-uri in carne si la pecete,iar DRESORII(satanistii) le vor da la inceput pe bani,ca sa umileasca de tot pe sarmanul iubitor de cele trecatoare.Toate trebuie sa se plineasca ,fiindca Hristos a spus ca …pamantul si cerul vor trece ,dar ale Sale Preasfinte cuvinte nu vor trece ,pana ce nu se vor plini.Si asa se va goli iadul de draci si vor fi toti in oameni.Slava lui Dumnezeu,fiindca ne arata ca la copii mici faptele si duhul fiecaruia.Adevarul ustura ca sarea pe rana ptr cei care nu-l accepta.

 2. marcu says:

  Vai de capul nostru …..

 3. Baltag Lica says:

  Trecem deja in alta etapa, una in care trebuie sa fim mult mai atenti la cei din jur, dar mai ales la noi insine, caci putin mai la vale de azi va incepe vanatoarea de intoleranti(vrajitoare). Despre noi este vorba, caci n-o sa ne convina deloc cele ce se vor intampla in jurul nostru. Asa ca sa fim prudenti, si sa incercam mai sa ne desavarsim pe noi insine, caci scris este ca daca te vei mantui tu, atunci mii sa vor mantui in jurul tau. Asa ca sa nu braveze nimeni, ci fiecare sa cantareasca bine unde, cand si cat vorbeste despre un anumit subiect. Asta nu inseamna ca vom tacea, ci ca vom vorbi doar cand trebuie. Alegerea momentului presupune o minima cercetare a locului si momentului cand dam explicatii referitoare la erezie si ecumenism. Sa nu ne speriem, caci nu suntem singuri, ci tot timpul, PENTRU O ASEMENEA CAUZA, cu Hristos, Care va birui pana la sfarsit. Si daca vom fi cu El pana la sfarsit, atunci biruinta Lui va fi si a noastra. Ce inseamna sa fii cu Hristos pana la sfarsit? Inseamna sa aperi tot adevarul(=Adevarul=Hristos) pana la sfarsitul tau. Doar cel care va apara adevarul cu orice pret si pana la sfarsit, doar acela isi va vedea CRUCEA sa, si ducand-o in spate de buna voie, se va mantui. Deci aparand adevarul, vom primi(vedea) imediat si CRUCEA, adica necazurile venite de la lume: defaimari, eliberari din functie, critici pe nedrept, neavansari in functie, batai etc. . Acestea sunt darurile de care se vor invrednici cei ce vor apara adevarul, tot adevarul(=Adevarul=Hristos) cu orice pret. Dupa cum vedeti, Ortodoxia nu e joaca, ci numai si numai respinsabilitate. Dar si rasplata va fi pe masura: VIATA VESNICA si vederea fetei lui Dumnezeu in cer.
  Doamne ajuta !

  • admin2 says:

   Bate și moșul câmpii.
   Noi vrem arhierei buni, ortodocși, care să se lepede de ecumenism, nu altceva.

 4. Mihail says:

  Pentru poporul roman s-a randuit, dupa pacatele noastre, un drum greu, cu incercari pe care nu le vom crede ochilor. Dar iertati-ma pentru indrazneala mea fratilor, cred ca il meritam si cred ca Hristos in marea sa mila si iubire ne va ajuta sa il parcurgem, impreuna, spre mantuire. Acum ne amintim de spusele Parintilor, citez din memorie, ca „in vremurile din urma vor fi biserici mici legate intre ele prin duh, dar care nu vor sti unele de altele…”, vremurile catacombelor pentru ortodocsi, din cate inteleg cu cugetul meu slab. Sa ne intarim, sa inmultim dragostea, credinta, pacea si rabdarea cu ajutorul lui Hristos si a Maiciii Domnului. Doamne ajuta!
  Mi-a placut mult indemnul Parintelui Serafim Rose de a nu face nici un compromis cu raul pe https://caleaimparateasca.wordpress.com/2018/01/08/parintele-serafim-rose-mare-parte-dintre-ortodocsi-au-devenit-atat-de-inconstienti-fata-de-credinta-lor-atat-de-indiferenti-fata-de-ea-incat-nu-vor-ezita-sa-primeasca-impartasania-intr-o-biserica/

 5. Mihai says:

  Ferească Dumnezeu, mă gândesc cu groază la copilași ce vremuri îi așteaptă, nu peste mult timp vom fi în postura lui Lot

 6. Marius Gogonea says:

  Aurelian Pavelescu a sintetizat destul de bine ruptura dintre cler si poporul dreptcredincios. Este primul lider de partid care respira aceasta realitate. Dupa cum a exprimat aceasta stare de fapt s-a vazut ca si sufera din aceasta pricina.

 7. Mihail says:

  Multumim Parintelui Ciprian pentru frumoasele omilii si ingaduiti-mi sa semnalez pentru iubitorii de cuvant ortodox si ultimele predici ale Parintelui Xenofont (apar pe platforma Serafim Rose din youtube):
  https://www.youtube.com/watch?v=AoJTMOSx1Dk
  https://www.youtube.com/watch?v=zhbOoySgERM
  https://www.youtube.com/watch?v=61CkH5d77FU
  Doamne ajuta!

 8. Mihail says:

  Am trecut prin centrul Iasiului, unde in magazinul Auchan se desfasoara un program pilot de introducere a robotilor: numarul casierelor s-a redus la 4 din circa 15 case( urmand ca sa dispara si aceste locuri de munca) cu atributii de eliberarare doar a bonului de cumparatura, iar clientul se deplaseaza intr-un spatiu mare, cu multi roboti de plati() card/ numerar, unde scaneaza bonul cu dubla cifra apocaliptica (cod bara si patrat) si plateste automat, iar iesirea din tarcul de plati se face prin usi cu scanarea din nou a bonului(ce apare ca platit). Asta este situatia, pare SF, dar cred ca trebuie sa ne rugam mai mult ca Domnul sa ridice conducatori ortodocsi care sa ne apere, intarziind vremurile pecetluirii de care sa ne fereasca.
  Asemenea, de anul viitor se anunta plata pensiilor prin card cu CIP RFID dupa cum s-a vestit asta seara pe https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/din-2019-toate-pensiile-vor-fi-virate-pe-card-1012455
  Cred ca vom fi multi cei care nu vom lua cardul de pensie, si vom ramane doar la mila Domnului pe care il rugam sa ne intareasca si sa ne lumineze in orice ispita!