Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Doamne Iisuse Hristoase, odihnește cu drepții pe robul Tău, Nicolae, tatăl meu!

Părintele Ciprian Ioan Staicu – Cuvânt la prohodirea unui ortodox – 18 decembrie 2018

 

În duh ortodox, fără participare și conslujire liturgică cu vreun ecumenist, au fost săvârșite, toate cele rânduite de Sfânta Biserică pentru sufletul și trupul robului lui Dumnezeu, Nicolae, socrul meu, care mi-a fost un adevărat tată în ultimii 20 de ani, tatăl meu natural trecând la Domnul în anul 2002.

Au sunat clopotele în Italia, România și Creta pentru acest ortodox. Au citit Psaltirea români ortodocși – adică îngrădiți de panerezia ecumenistă – din mai multe țări. A avut parte chiar și de rugăciunea și prezența unor monahi aghioriți, care îl vor pomeni permanent.

Tuturor le mulțumim și să continuăm a ne ruga pentru robul lui Dumnezeu, Nicolae, ca să aibă parte de răspuns bun la Dreapta Judecată.

pr. Ciprian Staicu și familia