Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Potirul comun cu ereticii este AICI

Pentru prima oară, din secolul al XVII-lea încoace, „arhiepiscopul” greco-catolic va săvârși „sfânta liturghie” în catedrala ortodoxă Sfânta Sofia din Kiev (Ucraina).

Evenimentul a fost făcut cunoscut de arhiepiscopul însuși (care fiind un eretic papistaș, nu este nici măcar botezat, darămite hirotonit – n.trad.), Sviatoslav Șevciuc, la finalul liturghiei săvârșite duminică, 17 februarie, în lăcașul greco-catolic de cult.

Arhiepiscopul unit (papistaș, eretic – n.trad.), vădit emoționat, a anunțat că Ministerul Cultelor din Ucraina le-a dat permisiunea să slujească liturghia în Sfânta Sofia.

El a spus: „vreau să împărtășesc cu dvs marea mea bucurie. Ministerul Cultelor a acceptat cererea noastră ca să slujim în biserica Sfânta Sofia, în data de 7 aprilie, cu ocazia praznicului Buneivestiri.” (pe calendarul vechi – n.trad.)

El a adăugat: „pentru aceasta vă rog fierbinte să participați la acest eveniment istoric… Vom face tot ceea ce este posibil ca să participăm cu toții la liturghie.”

Trebuie notat că Epifanie, conducătorul bisericii autocefale a Ucrainei (adică al schismaticilor recunoscuți de către Constantinopol – n.trad.) a fost întronizat în urmă cu puține zile tot în catedrala Sfânta Sofia din Kiev.

Acestea le transmite site-ul de știri romfea.gr

Concluzie: eretici slujind în biserici ortodoxe, o altă față a Potirului comun, dar mai vicleană. Și nu se vor opri aici, căci vremea este scurtă și planul mârșav.

Sursa – https://synaksiorthodoxon.blogspot.com/2019/02/romfea.html
traducere din limba greacă de
pr. Ciprian Staicu