Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Doamne, Te rugăm un singur lucru: trimite o coloană vertebrală acestor oameni, care au jurat să Îți slujească Ție…!

https://www.activenews.ro/stiri-basarabia/Decizia-Sinodului-in-privinta-problemei-bisericesti-din-Ucraina-Biserica-Ortodoxa-Romana-cere-GARANTII-SCRISE-ca-identitatea-romanilor-din-Ucraina-va-fi-pastrata-si-pentru-infiintarea-unui-vicariat-legat-de-Patriarhia-Romana-154721

Se cuvine ca ierarhilor să le pese mai mult de sufletele păstoriților, nu numai de contribuțiile diasporei la pușculița patriarhală! Despre asta vorbim! Aici a ajuns „miza”!

De mântuire în Biserică nici nu mai se pomenește… Din păcate (adică din cauza trădării dreptei credințe, care surpă TOT)!

Mai pe românește: Patriarhia Română ar face pe plac lui Bartolomeu, dar totuși nu vrea să își piardă enoriașii (cu avantajele ce decurg din aceasta). Așa că să găsească ei – cei implicați direct – o soluție, dar să fie pace și liniște și afacerea să meargă înainte!

Redacția