Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Carte de predici și de poeme ortodoxe…

Cu ajutorul lui Dumnezeu am adunat aproape 90 de predici, care acoperă în mare un an liturgic. Ele au fost transcrise de pe varianta audio de către o echipă foarte serioasă de fii duhovnicești, prieteni și cunoscuți (cărora le mulțumesc și pe această cale pentru seriozitatea, profesionalismul și spiritul critic dovedit) și vor constitui o carte, care va intra la tipar în câteva zile, cu ajutorul lui Dumnezeu, cuprinzând și o seamă de poeme ortodoxe ale unei surori în Hristos. Nădăjduim să fie de folos!

De aceea înregistrarea audio a viitoarelor mele predici – atât cât va mai binecuvânta Domnul cu putere de cuvânt și cu libertate – nu se va mai face, din trei motive:

1. Cu toții, propovăduitor și ascultători, se cuvine să și punem în aplicare cele spuse în numele și cu blagoslovenia lui Hristos.

2. Numele noastre nu trebuie să fie pomenite aici, ci să se scrie în ceruri, după cum de curând am aflat dintr-un articol preluat din opera Sfântului Nicolae Velimirovici.

3. Lipsa unei modalități de înregistrare tehnică aduce duh de simplitate necesar vorbitorului, precum și atenție sporită în rândul credincioșilor, desigur dacă acel cuvânt este din mila și cu inspirație de la Hristos. A Lui să fie slava acum și în veci!

Îmi cer iertare de la toți cei cărora le-am greșit, cu voie sau fără voie!

Pr. Ciprian Staicu