Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Înaintemergătorii antihristului…

1. Spre „prietenia” întru slujirea satanei:

 

Liderii tuturor religiilor mondiale fac apel înaintea umanității să ne împrietenim. S-au păstrat titlurile respective fiecărei religii (aceasta nu înseamnă că ele au însă vreo valoare pentru noi, ortodocșii – n.red.).

MAKE FRIENDS – SĂ NE FACEM PRIETENI

PATRIARHUL ECUMENIC Bartolomeu: Suntem chemați, cum ne place să spunem, să ne uităm în ochii celorlalți, pentru a vedea mai profund și pentru a recunoaște frumusețea lui Dumnezeu în fiecare om.”

AYATOLLAH SHIIT ISLAMIC Sayyid Fadhel Al-Milani: Sfatul nostru este să ne facem prieteni cu credincioșii tuturor religiilor.”

PAPA ROMEI Francisc: Este foarte important, pentru că viața mea religioasă a devenit mai bogată cu interpretarea lui (a prietenului), mult mai bogată. Și presupun că și pentru el s-a întâmplat la fel.”

RABINUL Avram Skorka: S-a considerat că menirea noastră religioasă a fost să ne regăsim unul pe altul în viață.”

GURU SIKH Sahib Mohinder Singh: Indiferent pe ce parte a muntelui escaladezi, ar trebui să ne ajutăm reciproc, astfel să putem ajunge cu toții în același loc. Așadar există o nevoie de a face prieteni.”

MARELE MUFTIU SUNNIT ISLAMIC Shawki Allam: Nu va concentrați pe a găsi diferențe între grupările religioase.”

Dalai Lama: Contact personal, prietenie personală, atunci putem face un schimb mai profund de experiențe.”

ONORIFICUL SWAMI HINDUS Ravi Shankar: Cinstește celelalte religii precum o cinstești pe a ta.”

AYATOLLAH SHIIT ISLAMIC Hassan Al-Qazwini: Trebuie să ne adunăm și să ne cunoaștem, doar pentru a descoperi și explora acele puncte comune.”

ARHIEPISCOP EVANGHELIC Antje Jackelen: Aceasta deschide un proces în care prejudecățile dispar, în care noi perspective se ivesc și în care se naște practic speranța.”

ARHIEPISCOP ANGLICAN Justin Welby: Nu este complicat. Eu aș spune tuturor: începeți prin a împărtăși ceea ce cu toții avem și anume plăcerea conversației.”

SEF RABIN Jonathan Sacks: Unul dintre cele mai minunate lucruri legate de petrecerea timpului cu oameni care îți sunt complet diferiți este că descoperi cât de multe aveți în comun: aceleași frici, aceleași speranțe, aceleași preocupări.”

BUDISTUL Khandro Ripoche: Cred că o voi spune simplu: este probabil timpul să vorbim mai puțin și să ascultăm mai mult.”

GURU HINDUS Amritanandamayi: Fie ca prietenia universală să devină o realitate.”

 

Notă: ați auzit pomenit cuvântul „Hristos”? Nu. Este clar?

Aceștia toți au hristofobie (n.red.).

 

2. Planul Vaticanului și al acoliților lui spre o „religie mondială”:

PAPA ROMEI Francisc: „Majoritatea locuitorilor acestei planete se declară ca fiind credincioși. Aceasta ar trebui să conducă la un dialog între religii. Ar trebui să nu ne oprim a ne ruga pentru aceasta și pentru a colabora cu cei cu gândiri diferite.”

LAMA Rinchen Kandro: „Eu am nădejde în Buddha.”

RABBIN Daniel Goldman: „Eu cred în dumnezeu.”

PREOT CATOLIC Guillermo Marco: „Eu cred în Iisus Hristos.”

LIDER ISLAMIC Omar Abboud: Eu cred în dumnezeu, Allah.”

PAPA ROMEI Francisc: „Mulți cred diferit, simt diferit, îl caută și îl întâlnesc pe Dumnezeu în moduri diferite. În această mulțime, în atâtea religii există o singură certitudine, pentru toți: noi toți suntem copiii lui Dumnezeu.”

LAMA Rinchen Kandro: „Eu cred în iubire.”

RABBIN Daniel Goldman: Eu cred în iubire.”

LIDER ISLAMIC Omar Abboud: Eu cred în iubire.”

PREOT CATOLIC Guillermo Marco: Eu cred în iubire.”

PAPA ROMEI Francisc: Sper că veți răspândi cererea mea de împreună-rugăciune pentru luna aceasta, aceea ca dialogul sincer dintre bărbați și femei de religii diferite pot produce fructele păcii și ale dreptății. Am nădejde în rugăciunile voastre.”

transcript și traducere realizate de

Marcel Dologa

Răspunsul nostru la cererea șerpească a papei:

Nu! Nu! Nu!

Anathema!

Redacția