Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Un cuvânt luminat, chiar două…

Zis-a Avva: „majoritatea umbrelor din viața noastră sunt create de poziția noastră față de soare…” (adică în funcție de cum ne raportăm noi la Dumnezeu – n.red.)

„Eu sunt numai neputință și decădere. Dumnezeu este puterea mea. Această convingere a mea este înțelepciunea sau filosofia cea mai înaltă care face ca viața mea să fie binecuvântată.” (Sfântul Ioan de Kronstadt)