Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Vipera papistașă vrea să adoarmă definitiv conștiința românească

Sala de conferințe a Vaticanului

La adresa:

https://www.stiripesurse.ro/mesajul-papei-francisc-inaintea-vizitei-in-romania-vin-intre-voi-ca-sa-mergem-impreuna_1354093.html

se arată că papa și-a manifestat în scris sâsâitul de ereziarh. Analizăm câteva expresii din acest mesaj:

1. „Vin în România, ţară frumoasă şi primitoare, ca pelerin şi frate”

Răspuns ortodox: Mincinosule, nu ești pelerin decât poate ca rudă cu superman, cât de frate, cu siguranță cu supușii tăi, cu acoliții ecumeniști, dar cu noi, ortodocși, NU !

Toată învățătura pe care o susții este o minciună sfruntată de la un cap la altul. Noi te întâmpinăm cu focul din cer al Sfintei Liturghii, care să te ardă și să îți sfărâme cerbicia; nu vom uita nici Psaltirea, căci cine e prieten cu regele David are de partea lui milioane de îngeri, care apără sufletele celor care îți spun din partea României celei primitoare de Hristos:

2. „Trăiesc deja bucuria întâlnirii cu patriarhul şi cu sinodul permanent al Bisericii Ortodoxe Române”

Răspuns ortodox: este doar rânjetul satanei pe care îl slujești, așa cum o fac și ei. Înconjurat de 65.000 de cazuri de pedofilie cu incriminați clericali papistași mai îndrăznești să vorbești de „bucurie”?

3. „Legăturile de credinţă care ne unesc vin încă de la apostoli”

Răspuns ortodox: nici istoric, nici teologic, nici dogmatic, ci doar în mod abuziv te folosești de numele Sfântului Petru. Acela nu a fost niciodată la Roma. Mormântul lui din catedrala Vaticanului este gol și voi, mincinoșilor, știți asta. Petru s-a lepădat o dată în viața lui de Hristos, dar s-a pocăit, tu, masonule satanist, Îl urăști pe Hristos și vrei să Îl scoți și din sufletele românilor ortodocși.

4. „…cei 7 episcopi, greco-catolici, pe care voi avea bucuria de a-i proclama martiri. Faptul pentru care au suferit până la jertfirea vieţii este o moștenire mult prea preţioasă ca să fie uitată. Este o moştenire comună care ne cheamă să nu ne îndepărtăm de fratele care participă la ea”

Răspuns ortodox: adică miile de ortodocși care s-au sfințit în închisori ce au fost? Apostați, după părerea ta de papă? Ei te ard zi și noapte: pr. Justin Pârvu, Valeriu Gafencu, Ioan Ianolide, pr. Gheorghe Calciu, pr. Adrian Făgețeanu, Corneliu Niță, Mircea Vulcănescu, pr. Sandu Tudor, pr. Ilarion Felea, pr. Gherasim Iscu. Mai vrei? Savu Florica, monahul Marcu Dumitrescu, pr. Dumitru Stăniloae, pr. Arsenie Papasioc, Gheorghe Jimboiu. Încă nu te-ai săturat? Nu ți s-au umplut nările de putoarea leșului lui Ioan Paul al II-lea? Hai până în Giulești, să te apropii de Sfântul Ilie Lăcătușu, să vezi cum îți vor clănțăni măselele de groază în fața adevăratei sfințenii! Sau ți-e frică să te uiți în ochii lui, dacă îi va deschide? Hai, că în cimitirul respectiv șansele de a fi atacat de cineva sunt nule, acolo sunt doar „morți”, nu ai de ce te teme…

„Moștenirea” pe care o aveți azi este a tezaurului meritelor prisositoare, a Uniației ucigătoare de frați, a cruciadelor mai feroce decât orice năvală musulmană. Noi nu avem așa ceva în Ortodoxie. Iată ce să faci cu moștenirea ta:

5. „Vin între voi ca să mergem împreună, mergem împreună când învăţăm să păstrăm rădăcinile şi familia, când ne îngrijim de viitorul copiilor şi al fratelui de lângă noi, când ne depăşim fricile şi suspiciunile, când lăsăm să cadă barierele care ne separă de ceilalţi”

Răspuns ortodox: nu este o greșeală, intenționat ai dublat expresia „mergem împreună ”, a doua oară fără să mai fie la conjunctiv, ca să arăți că vii să poruncești, să ne iei la… bani mărunți, cu același zâmbet șerpesc:

Tocmai pentru că noi ne îngrijim de viitorul copiilor noștri și suntem frați doar cu cei de aceiași credință ca și noi, te trimitem la Ferrara-Florența (1438-1439), ca să știi că pe noi nu ne păcălești, că România ortodoxă nu te vrea, așa că, precum atunci, vei spune și acum – adică săptămâna viitoare – „Nu am făcut nimic” (cuvinte ale unui papă despre Sf. Marcu Eugenicul, care nu a semnat capitularea în fața ereziilor papistașe, chiar dacă TOȚI ceilalți arhierei ortodocși s-au plecat papei fără crâcnire).

Noi nu avem „frici”, iezuitule, noi avem frică de Dumnezeu, care este începutul înțelepciunii. Tu ești cel care zici că ești „locțiitorul” Lui, că nu este Dumnezeu, că Iisus pe Cruce a avut parte de un eșec, că nu trebuia să se lase răstignit. Îți răspunde regele David: Psalmul 13, 1: „Zis-a cel nebun în inima sa: nu este Dumnezeu.”

Concluzie: pe cei adormiți de erezie și blegi și lași în a-și apăra Dreapta Credință poți să îi legeni cu sâsâitul tău, noi ne vom apăra sufletele de tine, profetul mincinos al antihristului, până la ultima suflare.

ANATHEMA EREZIARHULUI FRANCISC

ȘI TUTUROR ERETICILOR!

pr. dr. Ciprian-Ioan Staicu,

alături de familia mea trupească

și duhovnicească ortodoxă