Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

După ce te „binecuvântează” papa, te ia SMURD-ul !

În primul rând Îi mulțumim Stăpânului cerului și al pământului, Dumnezeului nostru Cel închinat în Sfânta Treime, că a ajutat României și a slobozit zăgazurile cerului peste hulitorul Duhului Sfânt – papa Francisc.

Referitor la prima zi a sejurului său în România, în afară de cele spuse astăzi, la hramul nostru, al Sfântului Justin Popovici, în cuvântul de învățătură, remarc două lucruri:

a) aseară, adică vineri seara, papa a mâncat printre altele – și nițică șuncă (hei, pe la noi, în România, este post! Sau s-a terminat circul și teatrul cu „frații” ortodocși și, ca în Ramaddan-ul musulman, după căderea serii fiecare face ce vrea? Dar așa este la papistași și, după sinodul din Creta, și pe la noi: urmează să sece Balta Brăilei de pește dacă mai avem multe dezlegări în posturi!)

b) la adresa din paranteză (https://www.mediafax.ro/social/zeci-de-cazuri-de-hipotermie-la-sumuleu-ciuc-18152933) aflăm că la Șumuleu Ciuc nu a fost altfel decât în prima zi a sejurului românesc papal, ci vreme câinoasă, după protocolul cerului (n.n.). Din păcate 260 de oameni au ajuns, din cauza dârdâielii, să aibă nevoie de îngrijiri medicale. Bieții de ei, să le dea Domnul sănătate! Dar nu domnul propovăduit de Vatican, ci Domnul Ortodoxiei, pe care papa îl hulește prin învățătura lui.

c) 20 dintre cei suferinzi de hipotermie erau copii veniți din Italia, afirmă aceeași sursă. Stau și mă întreb: așa de dor le-a fost copiilor italieni de papa încât nu le-a putut lipsi trei zile și au venit de la 2.000 de km să îl vadă pe ploaie și vijelie în România? A, nu ați înțeles, oameni buni! Papa este „înconjurat” de multă lume din următoarele motive:

1. Sunt aduși de peste tot din lume – la Vatican, la „slujbele” cu public în piața San Piedro se practică frecvent acest lucru – ca să umple locul, pentru că altfel ar fi ca la Șumuleu: au zis că vin 300.000 de oameni și s-au trezit numai cu un sfert, iar băncile au rămas goale, în vremea câinoasă, care parcă spunea: „papa, să mergem împreună pe drumul care îți place ție cel mai mult: spre iad!”

(una este poza oficială de la început și alta este cea de mai sus, care i-a scăpat unui… fotograf)

2. Papistășismul este doar un teatru și un show satanic, iar oamenilor le plac spectacolele. În antichitate era circul roman, acum este suveranul pontif. A, nu singur, ci cu tot „cinul monahal” papistaș:

(Interesant este că melodia dansului se numește: „Something stupid” (ceva prostesc)  – adevăr grăiește gura păcătosului)

Bietul de el, nici în Italia nu l-a slăbit Domnul din vijelie, căci înainte de a se urca din avion i-a trimis un… semn (Domnul chiar iubește sufletul lui, vrea pocăința lui, așa că l-a sfătuit să își acopere capul că în România îl așteaptă… grindina):

3. Masonii au nevoie de o paiață cu care să se fotografieze, în vreme ce mulțimea îi aclamă sau îi huiduie. Interesant este că în video de la adresa (https://www.youtube.com/watch?v=qvzxZFszpbI), în momentul când patriarhul Daniel și papa Francisc ajung (fiecare cu mașina lui – că nu încăpea atâta erezie într-o singură mașină) la catedrala națională nu se aud voci de bucurie, ci este o liniște de parcă bate… doar vântul. Se mai satură oamenii și de paiațe, nu? (când a venit doamna prim-ministru lumea a fost mai animată decât la coborârea din Dacie a papei)

4. Nicăieri nu am găsit exact ce a spus papa – în detaliu – la Șumuleu. Dar există și unguri ortodocși, așa că găsim noi undeva pe net, nu merge așa ușor cu iredentismul maghiar – chiar și sub protectorat papal – pe pământ românesc.

5. La Iași a fost… fain. Știrea (https://www.mediafax.ro/social/papa-francisc-romania-doua-zi-vizitei-suveranul-pontif-sumuleu-ciuc-evenimentele-triste-trecut-uitate-nici-pot-constitui-obstacol-convietuirea-fraterna-live-text-18152237): „Zeci de credincioşi, care s-au strâns încă de sâmbătă de la prânz în centrului Iaşiului, în aşteptarea Papei Francisc, înfruntă o ploaie torenţială cu grindină. Ei s-au adăpostit sub umbrele, şi-au îmbrăcat pelerinele ori s-au refugiat sub copaci…” Video-ul cu grindina se poate vedea la adresa de mai sus, nu am reușit să copiez linkul aici. Interesant este că l-au întâmpinat „zeci”, dar nu de mii. Oare lui nu îi este clar?

6. Dumnezeu nu este cu Francisc, pentru că Francisc este hulitor de Dumnezeu. Cineva din București mi-a scris azi: „Bună dimineața, părinte. Voiam să vă relatez un fapt. Ieri în București, când a ținut papa așa-zisa „messă”, a plouat abundent, iar la mine în cartier nici un strop, deși locuiesc aproape. Iar cu două nopți înainte de venirea lui a fost o furtună, numai cu fulgere și bubuituri cum nu am mai auzit până acum. Toți colegii nu au dormit de zgomot. Bunul Dumnezeu ne arată semne, dar oamenii nu le văd. Acum înțeleg cum e chestiunea cu „orbirea”. Și azi e soare. cum a plecat papa… cum e iarăși frumos.”

În concluzie, ziua de 1 iunie a avut următoarele evenimente, în ordinea importanței (pentru familia mea):

1. Hramul Sfântului Justin Popovici, încununat cu Sfânta Liturghie

Cuvântul de învățătură:

Link: https://wetransfer.com/downloads/f8cb1986ef6a0a5a7f2744dd127badc020190601201739/ddeb43230917426fb4ba9891bc8d1ed220190601201739/511fcf

2. O plimbare cu familia prin liniștea binecuvântată a pădurii, în tril de păsărele:

3. Victoria Simonei Halep la turneul de tenis de la Paris (în faza șaisprezecimilor).

4. Pisica noastră a fătat trei mâți tare frumoși

(În numele familiei specific faptul că pe niciunul nu îl va chema: Francisc sau Daniel)

5. Dumnezeu ne-a încercat eparhia Covasnei și Harghitei cu vizita ereziarhului iredentist Francisc, dar acesta din urmă a avut ce dârdâi – la propriu și la figurat – neîncălzindu-l cu nimic dragostea ecumenistă și adepții care îl idolatrizează.

Veștile bune că Stăpânul cerului și al pământului ne iubește și Își varsă mânia Sa asupra hulitorilor Bisericii Sale vor continua cu siguranță și mâine, când păgânul nebotezat Francisc „canonizează” hulitori iredentiști ai neamului românesc.

Hristos a înviat!

pr. Ciprian Staicu

Notă: vom reveni cu alte detalii, până când se va izbăvi pământul sfânt al țării noastre de înaintemergătorul antihristului, ai cărui slujitori au această „calitate” clericală:

(Messa la piscină: sursa: https://onepeterfive.com/swimming-pool-mass-catholic-rorschach-test/)

Dacă ar avea măcar noțiunea de „bun simț”, papa ar face așa:

Dar el, nuuuuuu….. Se pregătește să meargă la Blaj.

Nicio problemă. Și acolo Stăpân al cerului și al pământului este tot Hristos!