Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Calea răbdării…

„Să nu îți pară rău de nimic altceva decât atunci când nu poți să ai răbdare în nicio situație. Și aceasta pentru că nerăbdând te păgubești de răsplată veșnică și de mijlocire înaintea lui Dumnezeu. Roagă-te, ca Domnul să îți dăruiască răbdare și bunăvoință din belșug și prin acest tezaur îi vei îmbogăți și pe alții.” (Gheron Efrem Filotheitul)

Și un bonus: doi soți brazilieni au plantat în țara lor, în ultimii 20 de ani, peste două milioane de copaci, reîmpădurind o zonă mare cât, comparativ, nordul Africii:

Unde vrea omul, revarsă și Dumnezeu mila!

Redacția