Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Zâmbește… Pentru că poți. Și chiar ai de ce…

„Zis-a Avva: sunt unii oameni care tot timpul sunt nemulțumiți, triști și au ceva de comentat. Toți sunt de vină, în viziunea lor, iar nimic nu merge bine. Și apoi ei se întreabă: „de ce toți se îndepărtează, fug de mine?” Să ne uităm nițel înlăuntrul nostru și să observăm ce gânduri avem de-a lungul unei zile și ce fel de cuvinte rostim într-o zi. Oare nu cumva majoritatea sunt cuvinte sau gânduri de nemulțumire? Oare zicem sau nu măcar un „Slavă Ție, Doamne!” în decursul unei zile? ”

Redacția

Și un bonus, anti-orbire:

Cei doi orbi din pericopa evanghelică de azi (Matei 9, 27-35) L-au numit pe Iisus – „fiu al lui David” și L-au rugat să îi vindece, însă El S-a făcut că nu îi aude.

Când au intrat în casă (biserică), ei L-au numit „Domnul” și atunci au fost vindecați de Iisus.

Oricât de mult L-am iubi și L-am admira pe Hristos, însă în afara Bisericii, acolo pe calea căutării, vom avea multe idei și concepții despre persoana Lui, însă lumină nu vom vedea. Când vom intra (trăi cu adevărat) în Biserică și vom recunoaște și vom mărturisi Dumnezeirea Lui, atunci vom vedea Lumina.

Nu ieși din Biserică, spune Sfântul Ioan Gură de Aur, ca să nu ajungi hrană (pradă) demonilor.

Notă: cei îngrădiți de erezie sunt cu adevărat în Biserică, ecumeniștii sunt eretici care se împărtășesc spre osândă, iar schismatici sunt cei care și-au făcut propriile lor „biserici” și „sinoade.”

Sursa – http://trelogiannis.blogspot.com/search?updated-max=2019-08-03T18:35:00%2B03:00&max-results=50

traducere din limba greacă de

pr. Ciprian Staicu