Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Anti-eretic, dar… nu până la capăt?

Iată ce spunea episcopul Milutin de Valjevo (oraș din Serbia, lângă care se află mănăstirea Celje, unde sunt moaștele Sfântului Justin Popovici), în anul 2014:

Bine spus, ortodox!

Apoi acest vlădică a participat la adunarea din Creta (iunie, 2016) și a fost unul din cei 17 ierarhi sârbi care nu a semnat documentul 5, care îi recunoaște pe eretici ca biserici.

Din păcate, apoi în Sinodul sârb au acceptat toți ierarhii sârbi hotărârile cretane.

Să îl ajute Sfântul Justin Popovici să se îngrădească de panerezia ecumenistă și să devină un mărturisitor ortodox! I-o dorim din toată inima!

Redacția