Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Glasul dumnezeiesc de foc al Sfinților Părinți…

Recomandăm:

Cine este al lui Dumnezeu și cine străin? Îl avem noi, oare, pe Dumnezeu tot timpul înaintea noastră? Unde nu este simțirea faptului că Domnul este de față, acolo sunt numai porci și draci, acolo este viață porcească și drăcească, al cărei sfârșit este înecarea- înecare nu în ape oarecare, ci în râu de foc- Sf. Dimitrie al Rostovului

IMPORTANT !

Notă: apropo de „păienjenișul” și „zidul de piatră” de care vorbește Sfântul, iată cum aplicăm acest text la ziua de azi. S-a tot scris ieri că vine „norul” radioactiv din Rusia. Unii s-au hotărât să stea în casă. Noi ne-am întărit cu rugăciunea și vom ieși. Mai ales că avem un argument imbatabil. Lângă noi are un teren un fost și posibil actual securist. Vine zilnic din oraș la ora 10 și pleacă la 18. Ne ține sub observație cât poate și el. Mă gândeam: dacă azi nu vine, are el informații că trece „norul” și nu este de stat pe afară, cum stă de obicei (este un om foarte harnic și gospodar, fără discuție, tot respectul pentru asta). La ora 10 a venit, ca de obicei. Știe el ce știe. Așa că ieșim și noi din casă…

Dar asupra României s-a abătut de trei ani un nor de draci, sloboziți de arhiereii apostați asupra lumii prin hotărârile eretice din Creta. Și dracii ăștia stau aici și își fac datoria de securiști ai iadului. Și majoritatea românilor nu iau seama că li se face seama (duhovnicește vorbind).

Să luăm aminte:

„Norul trece o dată, dracii trec zilnic… Norul pleacă, dracii rămân (bătu-i-ar Crucea)!”

Concluzia: „Nădejdea mea este Tatăl, scăparea mea este Fiul, acoperământul meu este Duhul Sfânt, Treime Sfântă, slavă Ție!”

Cu urări de bine,

pr. Ciprian și obștea ortodoxă