Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Să vă ațintiți gândurile voastre spre ceea ce este veșnic… (Sfântul Ioan Maximovici)

„Păstrează cu statornicie trezvia duhovnicească, pentru că nu știi când te va chema Domnul la el.

În timpul vieții tale pământești să fii pregătit în orice clipă să dai răspuns înaintea Lui.

Ai grijă ca vrăjmașul diavol să nu te prindă în mrejele lui sau să te păcălească, făcându-te să cazi în ispită. Zilnic cercetează-ți conștiința, verifică starea de puritate a gândurilor tale, a tendințelor și a înclinațiilor tale.

Să fiți atenți! Să fiți trezvitori pentru sufletul vostru! Să vă întoarceți gândurile departe de cele trecătoare și care se risipesc repede și să le ațintiți spre cele care sunt veșnice. Astfel veți găsi bucuria pe care o dorește sufletul vostru și de care însetează inima voastră.”

Sursa – http://trelogiannis.blogspot.com/2019/08/blog-post_713.html

traducere din limba greacă de

pr. Ciprian Staicu