Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

De ce se împuținează bunii povățuitori duhovnicești? Pentru că lumea nu îi merită, nu îi vrea, Îl disprețuiesc pe Hristos sălășluit în ei; lumea are un singur idol: EGO-ul

Duhovnicul ortodox sau arbitrul disciplinei

Recomandăm:

https://www.impantokratoros.gr/4F79AEB6.ro.aspx

Notă: aceste cuvinte ale părintelui Efrem a fi înțelese astăzi din perspectiva faptului că duhovnicii ortodocși – adică cei îngrădiți de erezie și prigoniți de eretici – ne îndeamnă la ascultare luminată de har, nu la vreuna oarbă sau cu alte deficiențe, pericole sau viclenii.

Cine are ochi de văzut să vadă!

Cine nu, ai milă, Doamne!