Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Agentul de serviciu al ecumenismului românesc împotriva luptei și a mărturisirii ortodoxe primește răspuns fără ocolișuri

  1. „Mitropolia Sibiului a menținut hotărârea Episcopiei, așa că m-am adresat Patriarhiei, contestând și la Mitropolie și la Patriarhie nu decizia de caterisire (care oricum era nulă, fiind luată de eretici, nu de ortodocși, pentru îngrădirea de ei), ci modul desfășurării procesului la Miercurea Ciuc – cu antepronunțare, lipsa sau refuzul primirii martorilor apărării, precum și lipsa acuzațiilor clare înainte de judecată. (nu le-am făcut publice pentru că nu sunt obligat, dar aș face-o după ce v-aș citi lucrarea de licență și de master – le puteți trimite oricând, chiar și ca pdf codat – să nu poată fi modificat, că poate vă temeți – la adresa ciprioan@yahoo.com)
  2. La Sinaxa de la Beiuș (când i-ați făcut semn de trei ori pr. Antim – duhovnicul de atunci al dvs – să tacă și i-ați luat cuvântul din gură) nu ați spus ce lucrări în teologie aveți – ci doar ați ieșit afară trei ore, refuzând orice dialog.
  3. Cum spunea un fiu duhovnicesc de-al meu: ori apar public lucrările lui Chirilă ajustate și curățate de ecumenisme, ori va fi înlocuit cu alt agent. Se pare că mai există și a treia variantă, pe care v-o asumați: datul cu tifla.

Notă 1 – nu citesc site-ul dvs, așa cum vă flatați singur cu altă ocazie. V-am răspuns aici din datorie preoțească de a sluji Adevărul, tocmai pentru că dvs slujiți celui pomenit în Ioan 8, 44, nu Celui Care s-a definit clar pe Sine – în Ioan 14, 6 – și pe care dvs, agent ecumenist Chirilă, nu Îl slujiți.

Nota 2 – vă rog, anunțați-vă „mironosița” Mary, dacă doriți, că telefonul meu s-a îngrădit demult de ea, nu citește nimeni roadele tastaturii ei învolburate.”

Pr. Ciprian

Acestea i le-am scris azi printr-un comentariu pe site-ul lui MS Chirilă, ca urmare a afirmațiilor jignitoare pe care continuă să le facă la adresa părintelui Sava și a mea, refuzând cu obstinație să dea publicității lucrările lui de licență și de master susținute la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Iași, la catedra de „Misiune și ecumenism” (care sunt lucrări publice, pe care le poate citi oricine, devreme ce au primit girul universitar), care îl „recomandă” ca „teolog ortodox”. Nu am pus nicio poză acestui articol, pentru că nu vreau să manipulez pe nimeni, nici măcar prin imagini, așa cum obișnuiesc frații mincinoși, din bogata lor panoplie de „mărturisire ortodoxă”. Cât despre modul prigonirii lui Gheron Sava Lavriotul în România, acesta a răspuns clar la omilia de la București (27 octombrie 2019) – există varianta video publicată, cine este interesat, să o asculte.