Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Patriarhul ecumenic Bartolomeu scos din diptice de Patriarhia Rusă și aprobare a acestui gest de către Patriarhul Ierusalimului

VEȘTI BUNE!

Acum câteva zile patriarhul Ierusalimului a slujit împreună cu patriarhul rus în biserica Iisus Hristos Mântuitorul din Moscova. Cu această ocazie nu a fost pomenit patriarhul Bartolomeu, el fiind scos din diptice pentru schisma din Ucraina.

Așadar, cea mai veche Patriarhie – a Ierusalimului – nu îl mai recunoaște pe Bartolomeu ca patriarh ecumenic, iar cea mai mare Patriarhie – cea rusă – l-a scos din diptice.

În concluzie, patriarhul Ierusalimului a lansat cu această ocazie o invitație oficială tuturor întâi-stătătorilor Bisericilor Ortodoxe autocefale să se întâlnească la Aman, în Iordania, într-un Sinod Panortodox, pentru a face tot ceea ce este necesar pentru păstrarea unității ortodoxe.

Notă: deși toți sunt ecumeniști, iată că Dumnezeu îi mișcă spre a se nărui planurile patriarhului Bartolomeu. Să ne rugăm să fie condamnate cu această ocazie și hotărârile pseudo-sinodului din Creta și să se lepede de ecumenism toți cei implicați în el din partea Bisericilor Ortodoxe autocefale din întreaga lume.

Sursa – http://trelogiannis.blogspot.com/2019/11/h_22.html

Redacția