Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Lupta mărturisitoare ortodoxă…

Recomandăm:

Care sunt Sfinții și care sunt minunile sinodului din Creta având în vedere că a fost declarat ” Sfânt și mare sinod”, căci noi nu am văzut decât ecumeniști fățiși și ecumeniști ascunși? Predica Părintelui Spiridon de ziua Sfântului Spiridon, 12 decembrie 2019

„Dați drumul la cer!” Colind de detenție. Versuri Ovidiu Vasilescu, deținut politic în perioada comunistă

Predica Părintelui Spiridon, 15 decembrie 2019: „Cununiile” mixte sunt necanonice- un ortodox și un eretic nu se pot sprijini reciproc pe calea mântuirii. Este vremea să ne schimbăm radical viața. Grijile multe, agitația, stresul, ispitele multe și tot mai subtile îl fac pe om să Îl uite Dumnezeu și să ajungă atât de insensibil încât să nu mai înțeleagă chemarea delicată și smerită a lui Dumnezeu pentru a se ospăta la cina cea dumnezeiască. Păcatul milioanelor de avorturi apasă asupra întregului popor.

Viclenia stabirii unei date unice a Paștelui ascunde mărturisirea ereziei că ne închinăm la același Dumnezeu. Cei cu botez ortodox, treziți – vă! Dacă toți, indiferent de religie, ne închinăm aceluiași Dumnezeu, așa cum afirmă ecumeniștii, atunci de ce au mai murit sfinţii şi martirii noştri şi de ce Dumnezeu a umplut cu har moaştele lor?