Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Crăciun în Rusia cu… papistași rugători


Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos la Moscova (pe calendarul vechi),  filmare din catedrala patriarhală Hristos Mântuitorul, prezentată LIVE, în care credincioșii spun împreună rugăciunea Tatăl nostru.

La secunda 40 a primului minut, după ce este arătată o fetiță care probabil că era într-un scaun cu rotile, după poziția în care stă (ce emoție poate provoca un astfel de copil… necesară pentru imaginea care… urmează), sunt filmați trei papistași (desigur, invitați oficiali la… praznic), dintre care doi cardinali spâni (cu ciupilică roșie) și încă unul, mai bărbos și tăcut. Cei doi spun rugăciunea împreună cu poporul și cu… diaconul… „ortodox” (adică ecumenist).

Aceasta ne-a adus Sinodul din Creta: bagatelizarea rugăciunii, încălcarea Sfintelor Canoane referitoare la interzicerea împreună-rugăciunii cu ereticii.

Este clar – teologic vorbind – că Tatăl mărturisit de Ortodoxie este adevăratul Dumnezeu, Cel împreună slăvit cu Fiul și cu Duhul Sfânt.

De asemenea este clar că tatăl papistașilor este doar un idol nevăzut, al cărui chip văzut este papa, înaintemergătorul antihristului.

Pentru ecumeniști, însă, care au recunoscut în Creta, 2016 pe toți eretici ca frați, tatăl nostru (adică al lor, al tuturor) mai poate fi doar cel din Ioan 8, 44.

Cât de „acasă” se simt papistașii aceia filmați LIVE…! Cel puțin cardinalii.

Cât de nebăgători de seamă sunt acum rușii – cler și mireni – a căror conștiință dogmatică și identitate eclezială ortodoxă a fost erodată ani de zile de ecumenism…! Stau și se roagă, eretici cu eretici, crezând că slăvesc pe… Tatăl, dar de fapt credința lor comună este una hulitoare de Ortodoxie (la ei… ca și pe la noi).

Sursa – https://katanixi.gr/2020/01/08/%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%8c%ce%b4%ce%b9-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%b9%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%8d-%cf%83%cf%84%ce%b7-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1-%cf%87%cf%81/

Cu părere de rău pentru

poporul rus manipulat de ecumeniști,

pr. Ciprian Staicu

Notă: mulțumim doamnei Ioana Vlamakis din insula Creta, rusoaică din naștere (soția domnului Gheorghe, prieten și ucenic al lui Gheron Sava Lavriotul), pentru promptitudinea și ajutorul oferit în identificarea cuvintelor împreună-rugăciunii în slavonă cu ereticii prezentată mai sus. Fraților noștri ortodocși, adică îngrădiți de erezie, din Creta, din România, din Rusia și de pretutindeni le urăm ca Hristos să îi bucure, acum și în veci!