Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Un mesaj ortodox… de peste mări și țări

Varianta originală a documentului trimis pe email de Gheron Sava Lavriotul

(pentru confirmarea autenticității mesajului, de care au nevoie cei care ne iubesc ca… sarea în bucate):

Traducerea mesajului:

Dragul meu părinte Ciprian, blagosloviți și să aveți parte de un an binecuvântat, în Hristos

Am citit articolul de la adresa: http://prieteniisfantuluiefrem.ro/2020/01/08/cine-este-in-schisma/ și aș vrea să îmi exprim câteva gânduri, pe care le-am discutat și cu ceilalți părinți aghioriți. În primul rând trebuie spus că noi am dovedit patristic nu numai că nu facem schismă ci, așa cum spune Canonul 15 al Sinodului I-II Constantinopol, păzim sau ferim Biserica de schismă. Este așa de greu de înțeles lucrul acesta?

În omiliile noastre am dovedit că urmăm calea răstignită și martirică a Sfinților Părinți, care AU FOST TOȚI acuzați, blamați, de multe ori au rămas singuri (vezi cazul Sfântului Maxim Mărturisitorul, al Sfântului Marcu Eugenicul și al altora), dar nu s-au abătut de la calea lor evanghelică. Din acest motiv suntem prigoniți și acuzați că ne aflăm în afara Bisericii.

Mărturisirea de credință nu trebuie să fie făcută (numai) prin cuvinte, lucru pe care îl fac: mitropolitul Serafim de Pireu, arhiepiscopul Longhin Jar și mai ales mitropolitul Ierothei Vlahos. Din păcate, aceștia sunt MAI RĂI decât ecumeniștii, pentru că liniștesc (în sens de adormire, amorțeală, narcoză – n.trad.) turma și o țin în erezie, crezând că luptă pentru Ortodoxie, fapt care este însă necunoscut nouă (adică noi nu facem așa, să amăgim oamenii – n.trad.).

Sunt de acord întru totul cu articolul tău și cu ajutorul lui Dumnezeu la următoarea omilie din România vom analiza problemele (pentru încă o dată) și vom accepta orice cuvânt de împotrivire (combatere) pe care unii ar vrea să îl aibă cu noi.

Noi adresăm de acum o invitație deschisă la dialog nu numai ecumeniștilor și episcopilor Bisericii Ortodoxe Române, dar și așa-zișilor antiecumeniști (de tipul lui Mihai Silviu Chirilă), care în loc să lupte împotriva ereziei, se ocupă cu a demonstra că monahul Sava este schismatic, că părintele Ciprian și ceilalți părinți care țin acrivia și sunt prigoniți sunt schismatici și că mitropolitul Serafim de Pireu este ortodox. Acum, când acesta (din urmă) îi pomenește (ca ierarhi) pe cei nehirotoniți, el ce este?

Cu iubirea lui Hristos,

Gheron Sava Lavriotul