Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Doamne, Îți mulțumim că ne-am îngrădit de ateii aceștia!

„Soluția salvatoare” a Patriarhiei Române:

https://www.mediafax.ro/social/patriarhia-romana-recomanda-evitarea-sarutarii-icoanelor-din-biserica-arhiepiscopia-romano-catolica-le-recomanda-credinciosilor-sa-nu-mai-dea-mana-cu-ceilalti-participanti-la-sf-liturghie-18901018

Să te crucești nu alta. Ce concluzii tragem? Că pentru Patriarhia Română:

a) icoana este doar un obiect, nu este o prezență, ceea ce înseamnă că în fapt Colina Bucuriei este o peșteră de iconoclaști;

b) Sfântul pictat pe icoană este doar o imagine, nu o realitate vie, nu cineva din cer care poate fi prezent și în biserică – nu degeaba unele icoane plâng, izvorăsc mir, se mișcă sfinții pictați în ele. Așadar, Patriarhia apărătoare a homosexualilor și a tuturor ereticilor este aghiofobă – adică se teme de Sfinți, de fapt îi urăște.

c) prin cărțile de istorie scrie – este drept că azi nu se mai prea citesc la Teologie, acolo a rămas doar plicul și pila – că străbunii noștri făceau procesiuni cu Sfintele Icoane și cu Sfintele Moaște și se izbăvea neamul de molime cumplite sau dădea Dumnezeu ploaie după o secetă îndelungată sau îi alunga pe vrăjmași etc etc. Azi? Păi cum să se dea jos din limuzine prea-mincinoșii ierarhi ecumeniști, să facă procesiune cu poporul? Vai, Doamne, că dacă tușește unul în timpul procesiunii se împrăștie tot clerul ca potârnichile?

Lăsând gluma la o parte, este clar că, din păcate, nu mai este pic de credință, de rușine și de bun simț românesc la cei care vând tot – lumânări, mir, icoane, parohii, suflete – numai să nu li se strice traiul bun.

Cât despre împărtășirea cu lingurița adusă de acasă – probabil că Patriarhia va insista pentru lingurițe de aur sau de argint, pe care apoi le va… păstra în tezaurul Colinei. Mai bine să ia legătura cu pr. Macarie de la Oituz, el are deja brevetul împărtășirii prin poștă, fără niciun risc de … contaminare de la om la om (sau de la credincios la preot).

Așa că imaginea de la început arată de fapt că ura față de oameni care se află în sufletele sioniștilor este prezentă și pe Colina Bucuriei, și unii și alții au același spurcat dumnezeu, gata să fie înscăunat: antihristul.

Redacția

Bonus: un articol mai vechi, dar elocvent:

Patriarhul Daniel contrazice flagrant pe sfantul ioan gura de aur referitor la atitudinea ortodocsilor-fata de comunitatile evreiesti