Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Vrei un sistem imunitar sănătos?

Am primit pe mail:

https://www.remediu.ro/postul-negru-cheia-imunitatii-si-a-regenerarii-celulelor-stem-21803a.html

https://viataverdeviu.ro/postul-celule-stem

Citite într-un duh ortodox, am putea spune că acum este o perioadă foarte propice, pentru că se săvârșește Sfânta Liturghie a Darurilor înainte sfințite (de obicei la ceas de seară, după ajunare de toată ziua).

Din proprie experiență știm că înfometarea până seara și apoi împărtășirea cu Hristos sau înfometarea – desigur unită cu rugăciunea ortodoxă – pe mai multe zile și apoi unirea euharistică cu Hristos are efecte 100% bune, atât în viața aceasta, cât și ca pregustare a veșniciei.

Să nu uităm că și Sfântul Grigorie Palama – cel puțin vreme de 5 ani (între vârsta de 25-30 de ani) stătea în peșteră în rugăciune, de luni până vineri, iar sâmbăta și duminica slujea Sfânta Liturghie, se împărtășea și gusta puțină hrană.

Aceasta este adevărata sănătate în Hristos! Așa că să nu uităm că ACUM este Postul Mare ortodox, nu vreme de tremurici de boală și de moarte!

Redacția

Notă: din mila Domnului, unul dintre efectele minunate ale noii epidemii este anularea paradelor homosexuale. Slavă Domnului! Așa primăvară dulce ne dă Hristos. Nădejdea să ne fie pururea la El și nimic și nimeni nu ne poate înfrânge. Doar noi trebuie să biruim ego-ul nostru.