Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Bucură-te, Sfântă Cruce, doctore al bolnavilor!

Notă – în cele „20 de recomandări” ale Patriarhiei B.O.R. remarcăm că în Duminica Sfintei Cruci nu se amintește niciun cuvânt despre CRUCE, dar și că se anulează toate Sfintele Masluri, iar preotul care va merge să împărtășească pe cei bolnavi va avea cu el un epitrahil și o carte – nimic nu se spune despre Cruce.

Nici în paraclisele sau locurile de rugăciuni propuse de Patriarhie a se crea de creștini în casele lor, pe masa cu icoane, cărți, Sfânta Scriptură, candelă nu se menționează a fi vreo… Cruce.

Iar a „dezinfecta” toate obiectele folosite la vizitele la cei bolnavi include și trusa de împărtășire, adică trebuie „dezinfectat” și recipientul în care este Sfânta Împărtășanie. Iată hulele celor pe care îi pomenesc preoții și creștinii din România, neîngrădiți de ecumenism!

Mitropolitul Neofit de Morfu (Cipru), care a continuat să slujească, alături de preoții și credincioșii săi, ca și până acum, a spus: „ierarhii Bisericii care în următoarele luni nu se vor opune duhului lumii să știe că sunt oameni de care Biserica nu are nevoie în slujirea ei.”

Pe de o parte, Iude, pe de altă parte, curaj! Fiecare va da răspuns de toate faptele sale, bune sau rele!

Să ne miluiască Hristos, cu puterea dumnezeiască a Crucii Sale!

Redacția