Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Cum sună? Arhimandrit grec a dat afară din biserică o femeie de 67 de ani, care intrase la Sfânta Liturghie. Apoi arhimandritul a făcut plângere la poliție împotriva ei pentru tulburarea liniștii Bisericii

În urmă cu câteva zile, la mănăstirea Sfinților Arhangheli din Pilios (zona Volos, în centru-estul Greciei continentale), o femeie de 67 de ani a intrat în biserica mănăstirii, în timpul Sfintei Liturghii (ușile nefiind încuiate).

Arhimandritul – preotul slujitor de acolo – a dat-o afară, a anunțat poliția și a făcut plângere (probabil penală) împotriva ei pentru tulburarea liniștii (cu siguranță, însă, femeia nu a intrat să facă scandal în biserică, ci să găsească și ea un colț unde să se roage, în aceste vremuri atât de tulburi). Așa a vrut el să respecte întru totul – sau chiar mai mult – ordinele statului antihristic, acceptate total de către Biserica Greacă.

Nu vă faceți iluzii, vor fi și lucruri mai grave, de acum înainte…

Notă – mănăstirea face parte din mitropolia de Volos, condusă de mitropolitul Ignatie, cel care a înființat vestita Academie de la Volos, centrul cel mai vestit din Grecia al ecumeniștilor, acolo unde în urmă cu peste 10 ani s-a născut „teologia post-patristică”, adică ideea eretică și ecumenistă că azi învățătura Sfinților Părinți nu mai este actuală sau cel mult trebuie înțeleasă altfel, adaptată (idee de fapt preluată de la papa Francisc… faine conexiuni, nu?) Pepiniera de eretici de acolo a dat și pe acest arhimandrit, probabil viitor episcop de succes în Biserica grecească, căci îndeplinește condiția principală de accedere în rang: lipsa de scrupule. Să îl miluiască Hristos!

Sursa – https://katanixi.gr/2020/03/26/%ce%bf-%ce%b9%ce%b5%cf%81%ce%ad%ce%b1%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b9-%ce%bd%ce%b1%ce%bf%cf%8d-%cf%89%cf%82-%ce%b2%ce%b1%cf%83%ce%b9%ce%bb%ce%b9%ce%ba%cf%8c%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%bf%cf%82-%cf%84/

Redacția