Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Voi credeți în tot felul de escroci…

Update de România

1. A apărut de curând un mesaj de la unul care zice despre sine că este „părintele” (nici el nu știe cum îl cheamă), alții că e athonit și care îndeamnă să își pună oamenii cruci la ușă, că vine îngerul morții în curând etc etc.

Răspuns ortodox:

Acest escroc încă trăiește în epoca Vechiului Testament. În primul rând îngerul morții din vremea robiei evreiești în Egipt (și a eliberării poporului ales de către Moise) se referea la o boală, nu era cutremurul care îți dărâmă casa.

Apoi: dacă ai cruce la piept nu este de ajuns? Este nevoie să o pui la ușă? Aici în Ardeal oamenii au cruci pe case. Știu ei ce știu. Dar sunt și normali la cap.

Dar dacă stai la bloc, cum zice în mod repetat „părintele”, atunci pune crucea pe dinăuntru (adică să nu ai „probleme” cu vecinii). Adică ești „mărturisitor” numai cât nu te prigonește nimeni? Ți-e frică de vecini, dar îngerul morții te va ocoli? Dacă te temi a pune crucea deasupra ușii tale – că se iau vecinii de tine – prin ce te califici pentru a te păzi Dumnezeu de rele? Prin frică? Prin tremurici de mădulare?

2. A apărut și un mesaj, care înșiră toate relele din lume, dar centrul lui este ideea că „Apocalipsa nu va mai fi în 2033, cum trebuia să fie, ci în 2027.”

Mie îmi sună a hiliastul (sectarul iehovist ca și credință) ieromonah Cleopa de la Arad. El avea „brandul cu Apocalipsa în 2033.” Poate nu e el, să mă ierte. Dar oricum, de la el a pornit, că „i-a spus Maica Domnului că va fi în 2033.”

Răspuns ortodox:

Adică „Maica Domnului” îi spune „profetului” că în 2033 vine sfârșitul lumii, iar acum se pare că ea a greșit și că va fi în 2027? Iar ca să nu observe omul inepția, mesajul abundă de toate relele, avându-l în centru pe antihrist? Păi, fraților, antihrist este și cel care spune că Hristos nu mai este în Potir după finalul Sfintei Liturghii. De ce este antihrist? Pentru că niciun Sfânt Părinte nu a spus vreodată așa ceva. Și avem câteva mii de Sfinți Părinți în istorie, totuși…

În concluzie: văd că se înmulțesc „profeții mincinoși”, ceea ce era de așteptat, că ne-a avertizat Hristos. Și tot El ne-a spus: „să nu îi ascultați.” Aceasta înseamnă și să nu mai dați pe watsapp sau pe mail toate bazaconiile lor mai departe, că veți fi judecați ca și ei, adică antihriști.

Omule, ești laș și bătut în cap de atâtea patimi ale confortului consumist. Te temi de un virus, te temi că mori, dar să trăiești creștinește nu vrei! Ai pretenția ca alții să lupte pentru tine, să dormi tu sforăind în pace.

Te crezi ca în Colosseum-ul roman, vrei pâine și circ, numai că acum stai cu punga de popcorn și te uiți cu silă la cei care mărturisesc credința adevărată și suferă pentru ea și îți dai cu părerea, că ești deștept de crapă pietrele, de ciudă că nu se pot mișca să îți ceară… un autograf.

Eu, din mila lui Dumnezeu, preotul ortodox Ciprian-Ioan, fiu al Bisericii Ortodoxe Române, vă anunț că voi bloca, pe toate canalele posibile, pe absolut toți hăbăucii care nu știu decât să joace ping pong cu înșelările și să le dea mai departe și altora. Mulțumesc lui Dumnezeu că m-a ținut departe de lumea „bună.” Iar de intruși mă voi păzi, împreună cu toți cei care vor să se mântuiască, nu doar să butoneze sau să mângâie telefonul mobil, pierzând timpul prețios al rugăciunii, la vremea Postului Mare și nu numai.

Cine are urechi de auzit, să audă!

pr. Ciprian Staicu