Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Un „uriaș împreună”, din care lipsește Hristos

În seara aceasta, la niște știri, Vasile Bănescu – purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române – spunea că vom petrece Paștile în casă, că nu vor mai aduce Sfânta Lumină de la Ierusalim, că este important să fim solidari etc. Totul spus cu mănușile de unică folosință pe mâini și cu mănuși, să nu se supere masoneria, care face legea și pe Colina Bucuriei (unde se află sediul Patriarhiei Române).

Apoi un prezentator TV a mulțumit oamenilor pentru că au donat peste 2 milioane de euro, pentru spitale și pentru lupta cu virusul, care de fapt este o amărâtă de gripă, dar cu reclamă multă. Și a folosit expresia: „un uriaș ÎMPREUNĂ.”

Stau și mai întreb: ce fel de „împreună”?

1. Un „împreună” între oameni, căci tot la acele știri cineva a spus: epoca Noului Testament și a poruncilor lui a trecut.

2. Un „împreună” în care Doctorul Cel Preaputernic este refuzat, batjocorit, hulit, în primul rând de slujitorii ecumeniști ai altarelor, care NU MAI CRED în El, iar apoi de toți cei pe care NU i-au crescut în Hristos, ci le-au lăsat impresia că Noul Testament este undeva în trecut, iar noi navigăm în istorie, fără cârmă și fără scop, doar încercând să ne ferim de necazuri și să amânăm moartea.

3. Un „împreună” care arată starea de ateism a lumii de astăzi, care uită cuvântul lui Hristos Cel înviat: „iată, Eu sunt cu voi până la sfârșitul veacului” (Matei 28, 20). Hristos nu a spus că va fi sau că a fost cu noi, ci că ESTE. Atunci de ce nu Îl simțim? Dovada că nu simțim prezența Lui este exact teama pe care o simt ahtiații de tembelizor și disperații că viața lor pătimașă nu mai este … pe roze. Sfântul Isaac Sirul spunea că de fapt chinul iadului este dorința omului de a păcătui după moarte, dar neputința de a o face, căci trupul a rămas în groapă și nu mai are obiectul necesar satisfacerii patimilor.

4. Un „împreună” care va fi din ce în ce mai antihristic, până la înlocuirea reală în viața oamenilor a lui Hristos cu antihristul. Dacă oamenii se vor lăsa și vaccinați în masă – fiind bombardați și de 5G – lumea va fi doar o adunătură de cadavre ambulante, oameni fără conștiință, cu rațiunea întunecată, unelte ale urii satanei în istorie.

5. De ce unii, care vorbesc despre „împreună”, Îl urăsc atât de mult pe Hristos? Pur și simplu pentru faptul că ei niciodată nu au știut ce înseamnă în chip plenar a fi „împreună.” Omul a fost creat de Dumnezeu tocmai pentru a fi ÎMPREUNĂ cu El. Lupta care se duce acum este aceea ca Dumnezeu să fie scos din ecuația vieții contemporane. Iar brânciul îl vor da clericii, pentru care preoția nu este slujire a lui Hristos, ci este huzur pe seama sufletelor dezorientate și înșelate.

Situația este foarte simplă: masoneria vrea exterminarea noastră, fizică, dar și spirituală. Ca și în fenomenul Pitești, nu este de ajuns pentru torționari doar să te lepezi de credința ta – etapă acum în plină desfășurare, spre încheiere – ci trebuie să devii tu însuți unealtă coercitivă a sistemului antihristic, eliberând spațiul ocupat de cei care nu acceptă: cipuri, vaccinuri, măști permanente, izolare, teamă, manipulare etc.

Soluția? Este UNA singură: Cel care ne cheamă să fim cu El „împreună”. Îl cheamă HRISTOS și ne iubește, chiar dacă nu se exprimă în daruri în euro. Întrebarea este dacă noi mai vrem să Îl iubim?

Ce înseamnă a-L iubi? A crede în El așa cum S-a revelat, a mărturisi ortodox și a trăi după poruncile Lui, fie mai puțin timp, până când ne vor extermina trupește slujitorii antihristului, fie mai mult, cât va voi mila Lui cu noi.

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu, adică HRISTOS!

pr. Ciprian Staicu