Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Acum din unele avioane… ninge. Ce anume? MOARTE!

Recomandăm, spre informare și atitudine:

Avem dovada ! Armata survolează (și stropește ?!) Bucureștiul

Două argumente personale:

1. Aici la noi, într-un sătuc din județul Covasna, în ultimele săptămâni, după ce trec avioanele cu dâre chimice, nu se mai fac norii aceia artificiali, ci efectiv ninge din ei, ca și cum ai pune zahăr pudră pe niște gogoși.

2. Soacra mea ne spunea că în zona Tg. Mureș a văzut cu ochiul liber cum din dârele respective efectiv ninge un praf fin.

Ce putem noi face? Că suntem… la sol (dar nu una cu pământul, încă).

Să ne apărăm cu mijloacele oferite de Sfânta Ortodoxie: deasă spovedanie, împărtășire cu Sfintele Taine din mâna duhovnicului, aghiazmă cu care să stropim culturile din grădina proprie (dacă avem așa ceva) sau fructele și legumele luate din piață, cu untdelemn de la Sfântul Maslu sau de la candelele Sfinților să ne ungem, să ne însemnăm cu Sfânta Cruce chipul și tot ceea ce mâncăm și bem (inclusiv o bucățică de ciocolată sau un pahar de apă, de exemplu) și să nădăjduim în mila lui Hristos, căci El este Puterea noastră.

Redacția