Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Învierea Domnului în lumea ortodoxă

Mănăstirea Sfântului Ioan Botezătorul din Bigorsky (Skopie, așa numita Macedonia de nord), aproape de granița de nord a Greciei; slujba Învierii! Unde vă sunt măștile? A, nu aveți? Atunci se vede bucuria Învierii pe chipurile voastre!


Sursa – http://trelogiannis.blogspot.com/2020/04/blog-post_389.html

Mai exact, în articolul respectiv se spune așa frumos, chiar în titlu, că acei oameni nu au respectat poruncile antihristului. Și ce a ieșit? Asta:

Notă: două poze, cu mii de oameni, nu au putut fi atașate aici, căci nu ne lasă… internetul. Dar sursa este cea de mai sus!!!

În Georgia, știrile spun că sute de credincioși s-au dus la slujba de Înviere. Este impresionant că unii au venit la catedrala Sfânta Treime din Tbilisi înainte de ora 21, când începe perioada zilnică de interdicție a umbla pe străzi, cu amendă de 3.000 de lari (aproximativ 880 euro) și au stat până la 6 dimineața, chiar și după slujbă, întorcându-se apoi acasă… pe ziuă.

Mariam, o tânără de 27 de ani, cetățeană a capitalei Georgiei, a spus: „mi-au trebuit peste trei ore să ajung aici… voi sta până dimineața… aceasta arată credința și dragostea mea (față de Hristos cel înviat).”

Sursa – https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-georgias/36659-ekatontades-pistoi-pigan-stis-ekklisies-sti-georgia

Și în Bulgaria s-au dus sute de oameni la slujbe. Primul ministru, Boiko Borisov, spusese: „în situația de astăzi trebuie să fim mai smeriți, mai buni; să facem tot ceea ce putem pentru ca în anii care vor urma să fim mândri de hotărârile și de faptele noastre de acum.”

O credincioasă din Bulgaria, pe nume Radka Petrova, în vârstă de 58 de ani, a spus că nu se teme „de acest virus” (deși avea mască pe față), pentru că „biserica este loc de vindecare.” Iar cel mai important este că ea a afirmat: „astăzi, la Învierea Domnului, noi sărbătorim nădejdea într-o mare de deznădejde.”

Sursa – https://www.romfea.gr/patriarxeia-ts/patriarxeio-boulgarias/36658-ekatontades-pistoi-stis-ekklisies-sti-boulgaria

La ora actuală, situația referitoare la noul virus, în cele două țări amintite mai sus, este:

a) în Georgia – 394 oameni infectați, 4 morți, 86 vindecați, 6 oameni în stare gravă;

b) în Bulgaria – 894 oameni infectați, 42 morți, 161 vindecați, 36 oameni în stare gravă.

Sursa – https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

Dumnezeu să îi ierte pe cei trecuți în veșnicie și să le dea sănătate celor vii!

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

traducere din limba greacă și

sinteză a zilei de

pr. Ciprian Staicu