Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Episodul 18: O gură de aer proaspăt…

HRISTOS A ÎNVIAT!

(cea mai mare schimbare „climatică” din istorie, de fapt o recreație a lumii, prin Învierea lui Hristos, de ale cărei binefaceri se împărtășesc toți cei botezați ortodox, adică cei care primesc credința apostolică)

Recomandăm:


Într-un comentariu… apropo de cuvintele din finalul interviului, cineva spune: „regii noștri sunt goi în atât de multe feluri încât parlamentele ar trebui declarate zone de nudiști.” (v-ați prins de idee; nu are legătură, desigur, cu nudismul în sine, ci cu minciuna și cu manipularea).

Altul spuse: „oameni triști (mizerabili), care vor să creadă în boală și în moarte, într-un anume fel ei urează bun venit fricii și controlului (supravegherii).”

Iar alt comentariu: „În sfârșit o gură de aer proaspăt… oile din jurul meu îmi sugrumau voința de a trăi.” (ăsta este un berbec!)

Ni s-a recomandat – ca o sursă bine documentată și în continuă dezvoltare, acest site (cu multe informații și în limba română, alături de multe alte limbi):

Informații despre Covid-19

Să fiți sănătoși, în Hristos!

Notă: iată și o poză care arată destul de bine „relația” dintre Hristos și moarte, privită din perspectiva Învierii Domnului:

ANUNȚ IMPORTANT!

Vă invităm să vă implicați activ în Campania ortodoxă „Sunt sănătos, mulțumesc Domnului!”, trimițând texte (sau rezumate sau link-uri interesante – în niciun caz apocaliptice și terifiante, ci ziditoare) pentru episoadele ei, la adresa ciprioan@yahoo.com (mail al pr. Ciprian Staicu).

Ne gândim ca această Campanie să o numim și „Episodul ortodox de la ora 20”, ca să știți zilnic – cât va voi Domnul – la ce oră veți găsi, cei interesați, un nou episod pe site (nu vă faceți griji, nu se uită nimeni dintre administratorii site-ului la câți intră și citesc, scopul nostru nu este rating-ul, ci este o viață ortodoxă în Hristos, dar și mens sana in corpore sano).

Cu ajutorul lui Hristos, poate reușim măcar o parte din 365 de zile-episoade să acoperim (iar apoi le putem aduna într-un volum scris), clădind împreună o sănătate a minții, o înflăcărare ortodoxă cu discernământ a inimii pentru Hristos și dobândirea unei deschideri față de aproapele diametral opusă „distanțării sociale” cu care suntem „vaccinați” acum sau, mai bine zis, de acum înainte…

Vă mulțumim!

Redacția