Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

20. Oameni care ne bucură… căci au Bucuria lui Hristos

Hristos a înviat!

Azi l-am rugat pe Gheron Sava Lavriotul să ne bucure cu două cântări pascale și cu ajutorul ucenicilor sfinției sale am primit cele de mai jos. Le mulțumim și ne rugăm mereu pentru ei, frații și surorile noastre din Creta, ortodocși îngrădiți de panerezia ecumenistă.

1. Axionul Învierii: Îngerul a strigat

2. Slava Laudelor praznicului Învierii: Ziua Învierii… (glas 5)


Și nu este singurul, ci Domnul a dat har multora. Iat-o și pe … veșnic tânăra Katerina Makaruna din insula Limnos, cântând Ziua Învierii… la 90 de ani:

Slavă lui Dumnezeu pentru toate!

Redacția