Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

50. De ce anume se tem demonii?


Dacă intrați pe youtube, la descriere veți găsi și traducerea integrală a celor din materialul video.

Pentru siguranță punem și aici cele traduse:

Sfântul Iacob Tsalikis din Evvia

„Auziți, doamna Meletia, fiica mea duhovnicească, pe noi ne sprijină rugăciunea, fiica mea… și postul… și smerenia și Dumnezeiasca Împărtășanie.

Se spune că l-au întrebat pe păstor, pe episcop, pe patriarhul Rusiei:

Preasfințite, l-au întrebat doi jurnaliști, pe dvs ce vă sprijină, pe voi, pe preoți și pe creștini?

Sfânta Împărtășanie.

Ați auzit, fiii mei? Știți ce zice diavolul? Că nu se teme de nimic! Desigur, însă, se teme de smerenie, de post nu se teme! De priveghere nu se teme diavolul, de nimic din acestea nu se teme! Însă noi, fiilor, trebuie s respectăm acestea (postul, privegherea), pentru că dacă ne găsește (diavolul)… nepregătiți, poate să intre în noi.

Diavolul a zis: Nu mă tem de nimic decât de ceea ce mănâncă preoții duminică în biserică! Adică de Dumnezeiasca Împărtășanie!

Auzi, fiul meu, ce a spus satana? Nu spun eu acestea, mă iertați, eu sunt neștiutor, nu am școală… dar, mă iertați, acestea le spun oameni educați, cu școală, dar o spune și Dumnezeu Însuși și o spun, mă iertați, și demonizații înșiși.

Măi, Iacobe, nu se teme diavolul de nimic decât de ceea ce mâncați în biserică!

Ce mâncăm noi în fiecare duminică în biserică? Dumnezeiasca Împărtășanie, adică Trupul și Sângele lui Hristos!

Căci spune (Hristos): Cel care mănâncă Trupul Meu și bea Sângele Meu are viață veșnică.”

traducere din limba greacă de

pr. Ciprian Staicu

Notă: să ia aminte cei care „se împărtășesc” la cutiuță, singuri, acasă, fără preot, fără spovedanie, în stilul sectei macaro-niliste de la Schitul Oituz.