Asociația ”Prietenii Sfântului Efrem cel Nou”

"Viaţa noastră pe pământ este ca o carte pe care o scriem noi, fiecare, prin faptele noastre, prin cuvintele noastre şi prin gândurile noastre. Cât suntem încă în viaţa aceasta putem reveni asupra a ceea ce am scris cu fapta, cu vorba sau cu gândul. Prin pocăinţă, prin îndreptare, prin începutul bun, corectăm capitole din viaţa noastră, fraze întregi din cartea vieţii noastre, exprimări greşite! Dar, atunci când s-a încheiat viaţa noastră pe pământ se pune sigiliu pe cartea vieţii noastre şi nu mai putem îndrepta nici capitolele, nici frazele, nici cuvintele, ci rămân aşa cum ne-a găsit ceasul morţii şi ziua judecăţii" (Sfântul Isaac Sirul)

Episodul 64. Chipul patriarhal cu mască…

Auzit-ați de un patriarh, care vorbește 7 minute poporului său și – datorită prompter-ului (ecranului cu textul) din fața lui nu schițează absolut niciun gest, mimica este zero, nici măcar atunci când rostește cuvinte precum „nădejde”, „bucurie”, „credință” etc?

Iată-l pe urmașul scaunului de Cezareea Capadociei (acolo unde au păstorit Sfinți precum Sfântul Vasile cel Mare), acolo unde întâi-stătătorul se îmbrăca în alb:

Totul frumos, alb ca varul… scuze, ca zăpada, poate toată filmarea este o ecranizare contemporană a basmului Albă ca zăpada (desigur, piticii harnici și vrednici sunt cei din regia de emisie, iar prințul este domnul masoneriei, adică sarsailă).

Frumoasă traducerea în engleză, felicitări!

Întrebarea este simplă: Preafericirea Voastră, de ce sunteți așa de lipsit de bucurie? Scuze, alta era întrebarea: Ce caută antenele (4G sau 5G) pe paraclisul patriarhal al mănăstirii Cașin (și probabil și pe alte biserici)? Vreți să vă năuciți sau să nimiciți credincioșii cu frecvențe dăunătoare corpului uman, pe când se vor întoarce la slujbe?

Detalii la:

61. Când te îmbolnăvești la biserică?

Sfântul Vasile cel Mare, arhiepiscopul Cezareii Capadociei,  vă transmite că se îngrădește de Preafericirea Voastră și de toți cei de un cuget cu dvs, pentru că sunteți eretic ecumenist! Iar noi urmăm cu recunoștință, cu CREDINȚĂ, cu NĂDEJDE și cu BUCURIE Sfântului Vasile cel Mare și tuturor celor de un gând și de aceeași mărturisire ortodoxă ca și el și toți Sfinții din ceruri!

Redacția